Акциите на Netflix Inc. отбелязаха най-големия си спад тази година

...
Акциите на Netflix Inc. отбелязаха най-големия си спад тази година
Коментари Харесай

Netflix загуби 18 милиарда долара от стойността си за ден

Акциите на Netflix Inc. означиха най-големия си спад тази година заради плануваните доходи за третото тримесечие, които не оправдаха упованията на Уолстрийт. Това значи, че неотдавнашните тактики на компанията, като да вземем за пример рестриктивните мерки за шерване на пароли и нов рекламен проект, към момента не са нараснали растежа на продажбите, както се предвиждаше.


Акциите на компанията се намалиха с 8,4% до 437,42 $ в Ню Йорк, което е най-рязкото намаляване от декември предходната година. Въпреки че не изповядва експертни знания в региона на стопанската система, стендъп комикът Зак Борнщайн показа в Twitter изчисленията си, съгласно които Netflix е изгубил 18 милиарда $ пазарна стойност единствено за един ден.

В своя коментар Борнщайн твърди, че загубата от 18 милиарда $ би могла да финансира всички претенции на сценаристите и актьорите на Netflix в продължение на 36 години.

Коментарът му е ясна рецензия към стрийминг колоса, който е съществена цел на актуалните стачки на холивудските сценаристи и артисти. Стачките не престават, до момента в който тези експерти от сектора се стремят да получат по-големи остатъчни хонорари за стрийминг, по-добри заплати, по-добри условия на труд и сигурност на работното място в изискванията на напредващата технология на изкуствения разсъдък.

Дори и с прибавянето на близо 6 млн. клиенти през второто тримесечие, растежът на приходите и прогнозите на Netflix не оправдаха упованията. Грег Питърс, съизпълнителен шеф, загатна, че забележителната възвръщаемост от начинания като битката със шерването на пароли и новия рекламен проект ще се материализира едвам след няколко тримесечия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР