Акциите на китайския производител на електромобили NIO поскъпнаха с около

...
Акциите на китайския производител на електромобили NIO поскъпнаха с около
Коментари Харесай

Акциите на конкурент на Tesla поскъпват заради обещание за ръст на доставките

Акциите на китайския производител на електрически автомобили NIO нарастнаха с към 3% преди отварянето на фондовите тържища, откакто компанията съумя да се оправи с дефицита на полупроводници и да регистрира доставки за юни, които съвсем надвишиха упованията на анализаторите, съобщи Zero Hedge.

Компанията съобще, че е доставила 8 083 електрическия автомобил през юни, с което доставките през второто тримесечие бяха 21 896 автомобила. Тези числа бяха в горния завършек на прогнозата за доставките, който беше сред 21 000 и 22 000 за тримесечието, означи CNBC.

Разбивката демонстрира, че компанията е доставила съвсем 1,5 хиляди броя от флагманския си SUV модел ES8, 3,7 хиляди броя от петместния ES6 и 2,8 хиляди броя от купето EC6.

Това е нов връх за производителя, който се случва в изискванията на световен недостиг на чипове за автомобилната промишленост. На годишна база растежът е от 116,1%. За тримесечието като цяло покачването е от съвсем 120%.

От началото на годината са доставени 41,9 хиляди електрическия автомобил от трите модела. Така към този момент компанията се показва по-добре от цялата предходна година, когато продажбите ѝ възлизаха на 43,7 хиляди електрическия автомобил. За съпоставяне, Tesla достави 184,8 хиляди електрическия автомобил единствено през първото тримесечие.

Бумът в цената идва единствено няколко дни откакто Citigroup увеличи ценовата си цел за Nio от 58,3 $ за акция до 72 $ за акция и резервира рекомендацията си за " покупка " на компанията.

" Очакваме NIO да обезпечи постоянен размер на доставките през юни 21E, последван от поредно възстановяване през третото и четвъртото тримесечие, даже без доста облекчение на дефицита на чипове в целия бранш ", се споделя в бележката на Citi.

Нарастващото произвеждане на Nio обаче е показателно за наклонността нови производители на електрически автомобили да влизат на пазара и да основават напън върху Tesla. Акциите на Tesla паднаха с към 3,5% от началото на годината, до момента в който акциите на Nio се покачиха с към 9% за годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР