Акциите на Apple, NASDAQ Увеличаване Акциите на Apple, NASDAQ Преглед

...
Акциите на Apple, NASDAQ Увеличаване Акциите на Apple, NASDAQ Преглед
Коментари Харесай

Лоши прогнози за Apple потопиха американските борси

Акциите на Apple, NASDAQ

Увеличаване

Акциите на Apple, NASDAQ

Преглед на оригинала [Investing.com] Смаляване
Още по тематиката
Apple договаря да купи дял от най-големия радиооператор в Съединени американски щати

Ако се стигне до договорка с iHeartMedia, компанията ще има достъп до платформа за реклама на стрийминг услугите си
5 ное 2018
Apple предизвести, че продажбите през празничния сезон ще са под упованията на Уолстрийт

Разочароващата прогноза на най-ценната софтуерна компания в света за малко изпрати акциите й със 7% надолу
4 ное 2018
Уолстрийт от мечки не се бои

Поредният срив на тържищата още веднъж повдигна въпроса за края на близо 10-годишния бичи пазар. Възстановяването пристигна бързо, само че октомври е един от най-лошите месеци за вложителите от години
2 ное 2018 Акциите на Apple паднаха с 5%, а показателят S&P 500 загуби 2% от цената си в понеделник заради опасения, че търсенето на iPhone се забавя. Разпродажбите на софтуерните акции на Уолстрийт изтри възобновяване на пазара от началото на ноември. Азиатските тържища също пострадаха от новините, написа Financial Times.

Акциите на Apple се обезцениха след вести, че две компании, снабдяващи колоса от Купертино, са понижили прогнозите си. Apple към този момент загуби пазарната си капитализация от 1 трлн. $ при започване на ноември след разочароващи прогнози за ваканционното последно тримесечие на годината. От софтуерния колос изненадващо оповестиха, че повече няма да афишират броя продадени Macs, iPhones и iPads, което в допълнение легитимира догатките, че пазарът е кондензиран с основните артикули на Apple.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Lumentum, които доставят Apple с 3D сенсори за системата за лицево различаване в най-новия iPhone, понижиха прогнозите си за второто фискално тримесечие. Докато от компанията не загатват Apple поименно, формалното изказване на компанията приказва, че " един от най-големите ни клиенти за индустриални и потребителски артикули " е понижил първичните си поръчки за второто фискално тримесечие. Прогнозите на Lumentum съответстваха с целогодишно понижение в прогнозите на японската Japan Display, която създава екрани от течни кристали за телефоните на Apple.

Взети дружно, тези две компании сочат, че Apple планува по-ниско търсене на смарт телефоните си, което докара до стесняване на акциите на компанията. Книжата на Lumentum изгубиха 33% от цената си, до момента в който тези на Japan Display - 7.6%, до рекордно ниски равнища.

Ефектът върху останалите софтуерни компании

Поредната за последните седмици неприятна вест за Apple докара до ликвидация на софтуерни акции и до повсеместен спад на показателя S&P 500 с 2%. Слабото показване на производителя на iPhone притисна по-широкия софтуерен бранш. Акциите на Alphabet и Amazon поевтиняха надлежно с 2.7% и 4.3%. Тези на Amazon също се търгуваха наоколо до меча територия, защото цената им е намаляла с към 20% по отношение на 52-седмичния им връх.

Индексът Nasdaq Composite се сви с 2.8%, до момента в който показателите в Азия също пострадаха: Topix в Токио се сви с 3.1%, Kospi Composite в Сеул – с 2%, а Hang Seng в Хонконг – с 1.5%.

Според вицепрезидента по търговията и скъпите бумаги в Scwab, Ранди Фредерик, Apple са предупредителен механизъм за останалите софтуерни акции. Поради високата интернационална неустановеност сега – Brexit, комерсиалната война, политиката на Федералния запас на Съединени американски щати, когато Apple тръгнат надолу, останалата част от бранша ги следва.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР