Акции по задържането на заподозрени участници в организирани престъпни групи

...
Акции по задържането на заподозрени участници в организирани престъпни групи
Коментари Харесай

МВР обвини Спецпрокуратурата, че бави акции срещу престъпни групи

Акции по задържането на обвинени участници в проведени незаконни групи все по-често са отменяни от обвинители в Специализираната прокуратура. Това твърди основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров в свое писмо до Инспектората на Висшия правосъден съвет. Писмото е представено в от правния портал.

По думите му единствено в последните три седмици има пет такива случая по водени от Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) производства, като прокурорите посочвали разнообразни претекстове – " несъразмерна натовареност ", " неконкретизирано устно предписание на административния началник " и други.

" Въпреки основаната организация и съгласувана дата за осъществяване на профилирани полицейски интервенции за задържане на лица, документиране и секване на незаконна активност на проведени незаконни групи, реализациите биват отменяни от наблюдаващите прокурори ", показва Тодоров.
 Парламентът съумя единствено алегорично да закрие спецправосъдието Парламентът съумя единствено алегорично да закрие спецправосъдието
Народното събрание одобри на първо четене предлагането за закриването на профилираните съдилища и прокуратури. Това обаче се оказва п...

" Вече е реалност и неодобрение от страна на потърпевши, по чиито сигнали са формирани каузи. "

Според него поради забавянето на такива акции доста се затруднява следствието на незаконните групи, тъй като те се преструктурират, а очевидци се отхвърлят от показанията си. Тодоров допъла, че „ към този момент е реалност и неодобрение от страна на потърпевши, по чиито сигнали са формирани каузи, само че приключването им е забавено “.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи обобщава, че е по-добре „ да се разкрива истината и да се избегнат политическите пристрастия, които някои прокурори демонстрират, полицейските чиновници да си свършат работата, след което да рапортуват на прокуратурата “.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР