Акцент върху подкрепата за България за народа на Украйна постави

...
Акцент върху подкрепата за България за народа на Украйна постави
Коментари Харесай

На срещата за мир в Малта: Денков изтъкна подкрепата на България за Украйна

Акцент върху поддръжката за България за народа на Украйна сложи министър председателят Николай Денков в своето видеообръщение към участниците в Третата среща по Формулата за мир на Украйна, провела се на 28 октомври в Малта. Това оповестиха от Министерския съвет на своята публична фейсбук страница.

Българският министър председател подчертава върху поддръжката на България за народа на Украйна, нуждата да се търси обективен и резистентен мир за Украйна и района, както и върху необятната поддръжка за десетте точки на Формулата за мир. Подчертана бе задачата да се търси общо схващане за това към каква световна архитектура за сигурност се стремим, показват от държавното управление.

Срещата в Малта събра 66 страни от Европа, Азия, Африка и Северна и Южна Америка, показани на ниво съветници по сигурността, външнополитически съветници и политически шефове.

България взе участие във формата за повторно. В рамките на полемиките бяха подчертани основната роля на страната ни в обезпечаване на коридорите за експорт на продукция от Украйна, опциите за поддръжка в енергийната област, както и за поддържането на сигурността в Черно море, се показва в известието на фейсбук страницата.

„ Украинската формула на мира последователно, малко по малко, става световна “, съобщи нощес в ежедневното си вечерно видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, представен от организация Укринформ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР