Акцент в разпоредените от отдел Пътна полиция“-ГДНП мерки в периода до

...
Акцент в разпоредените от отдел Пътна
полиция“-ГДНП мерки в периода до
Коментари Харесай

Акция на Пътна полиция за опазване живота на уязвимите участници в движението по пътищата

Акцент в разпоредените от отдел „ Пътна полиция “-ГДНП ограничения в интервала до 3 август е засиленият надзор по отношение на отнемането на преимущество на пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти

Заради покачвания авто трафик през летните месеци се усилва и рискът от пътнотранспортни произшествия. От началото на юли пътните инциденти със починали и ранени зачестиха и в тази връзка отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “, със съдействието на Главна дирекция „ Жандармерия, специални интервенции и битка с тероризма “ организира от 28 юли до 3 август специализирана полицейска интервенция, насочена към ограничение на предпоставките за произшествия. През посочения интервал са подхванати ограничения за засилен надзор, като акцентът е поставен върху отнемането на предимство на уязвими участници в придвижването като пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти, както и недопускането на нарушавания от тяхна страна.

Пешеходците би трябвало да пресичат на обособените за това места, като е важно възрастните да дават образец с поведението си, изключително в присъствието на деца. Пътните служители на реда са насочили вниманието си и към водачите на моторни превозни средства, които отнемат предимството на пешеходци.

Водачите на колела и индивидуални електрически транспортни средства (ИЕПС) трябва да ръководят транспортни средства с изправни спирачки и снабдени със звънец. Пътните служители на реда ще контролират движението по всички пътища на страната и припомнят, че по автомагистралите е забранено придвижването за колела и ИЕПС.

Водачите на двуколесни превозни средства (мотопеди и мотоциклети) трябва да са правоспособни водачи, да се движат с механически изправни и регистрирани превозни средства. Контролните органи ще следят и за положението и видимостта на табелата с регистрационния номер.

По време на интервенцията водачите ще бъдат проверявани с механически средства, за да не се позволява ръководство на превозното средство след приложимост на алкохол и/или наркотици.

Пътна полиция припомня, че използването на защитни каски и предпазни колани от водачи и пасажери на/в моторни превозни средства е наложително, а организирането на нерегламентирани състезания се санкционира от закона.

*Източник: mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР