Актрисите Фелисити Хъфман и Лори Локлин, а също така и

...
Актрисите Фелисити Хъфман и Лори Локлин, а също така и
Коментари Харесай

20-годишна присъда грози актрисите, дали подкуп за постъпване на децата им в престижни университети

Актрисите Фелисити Хъфман и Лори Локлин, а също по този начин и брачният партньор на Локлин, Мосимо Джанули, се явиха в съда в град Бостън по обвиняване за предоставяне на поткупи за постъпването на децата им в влиятелни университети, предадоха международните организации.

Съдията не изиска от тях да признаят или отрекат виновността си. Обвиняемите бяха пуснати на независимост под гаранция. Но те бяха задължени да предадат паспортите си и да не напущат Съединени американски щати. Ако обвинените бъдат приети за отговорни, могат да получат присъди до 20 години затвор.

Фелисити Хъфман е известна с присъединяване си в сериала "Отчаяни съпрути ", а Локлин от поредицата "Бевърли хилс 90210 ". Според обвиняването, подкупите били получени от медиатори, които фалшифицирали данни за тези деца, в това число резултатите им на приемни изпити. Така било улеснено приемането им в известни образователни заведения.

Срещу ръководителя на незаконната мрежа Уилям Сингър са повдигнати 4 обвинявания, в това число за изнудване и пране на пари. Мрежата получила общо 25 милиона $ от родители, които желаели децата им да бъдат признати в влиятелни университети, измежду които Йейлския, Станфордския, Южнокалифорнийския, Тексаския, Джорджтаунския, Калифорнийския в Лос Анджелис, "Уейк Форест ". В някои случаи децата са одобрявани като спортисти, даже без да имат такива достижения.

Тридесет и трима родители са упрекнати, че са употребили услугите на Сингър, като за задачата са платили суми, вариращи сред 200 000 и 6,5 милиона $.

"Не може да има система за приемане, която е друга за богатите, нито друга правосъдна система ", съобщи прокурорът Андрю Лелинг на конференция в Бостън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР