Актове на стойност над 50 000 лева за замърсяване на

...
Актове на стойност над 50 000 лева за замърсяване на
Коментари Харесай

Един от най-големите производители на бои у нас отнесе сериозни глоби за замърсяване на въздуха

Актове на стойност над 50 000 лв. за замърсяване на околната среда са наложени на производителя на бои и лакове " Оргахим ". Това е вследствие на сложна инспекция, осъществена от специалистите на Регионалната екоинспекция в Русе. С общо 6 акта и 28 наставления е приключила комплексната инспекция във компанията за произвеждане на бои, лакове, разредители, грундове и лепила " Оргахим ". Еколозите влязоха в индустриалното дружество след голям брой недоволства на поданици на Русе за неприятни миризми.

Установено е нерегламентирано потребление на сифони към индустриалните пространства и те са пломбирани. При инспекция на локалната пречиствателна станция за отпадъчни води са установени химически артикули с миризма на разтворители, които не могат да бъдат пречистени с наличната технология. Пречиствателната станция е спряна наложително, с цел да не водят тези нечисти води в градската канализационна мрежа, която зауства в река Русенски Лом.

Еколозите са открили нарушаване и във връзка с отпадъците. При стартиране на всяка партида подготвена продукция се отделя количество, което да послужи като контролна проба. Не излиза наяве обаче какво се случва с нея - дали се третира като боклук или се употребява като артикул по предопределение.

Съставени са общо 6 акта за разбъркване на боклуци, за несъблюдение на изискване в комплексното позволение, за процедурни несъответствия по ръководството на рискови химични субстанции, както и неуведомяване на контролния орган за монтиране на спомагателни уреди за производството.

На " Оргахим " са дадени и 28 наставления по съставни елементи и фактори на околната среда, които се отнасят до цялостната активност на площадките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР