Активност И да, българите наистина са активни в покупките на имоти

...
Активност
И да, българите наистина са активни в покупките на имоти
Коментари Харесай

БГ прецедент скова гръцкия имотен пазар

Активност

И да, българите в действителност са дейни в покупките на парцели в Северна Гърция, само че не си мислете, че и други чужденци не купуват парцели. В последните години всеобщо се купуват парцели от северно македонци, сърби, румънци, украинци и турци.

Да не приказваме, че пък в Южна Гърция като Атина, Пелопонес и гръцките острови процентът на покупките на парцели от българи е доста невисок. Там всеобщо се купуват парцели от чужденци за придобиване на златна виза, която ти обезпечава нееднократен престой в шенгенската зона.

Мошеници

" Има, несъмнено, и измами. В последно време се виждат най-често имотни измами с по този начин наречените предварителни контракти за парцели отвън регулация, които имат процентност от земята, и въз основата на които на процедура в никакъв случай не можете да придобиете благосъстоятелност. Хората би трябвало да бъдат деликатни, да наемат положителни експерти, работещи в областта на вещното право.

Предварителният контракт е заричане за договорка. Той не е продажба, не се вписва в имотния указател и не ви прави притежатели.

Не приказвам за естествени предварителни контракти, при които е допустимо сключването на финален контракт за покупко – продажба, а за една особена категория заблуждение. Но по този въпрос е нужна консултация.

Друго значимо нещо са налозите върху недвижимо имущество. Така нареченият обединен заможен налог (ЕНФИА) към този момент може елементарно да платите през електронната платформа TAXISNET, като ползвате вашите лични кодове за данъчния ви номер (АФМ).

Можете да платите към този момент и посредством интернационален валутен превод от България. Но за повече детайлности и елементи по тези интервенции, най-добре хората да се обръщат към счетоводителя си или юриста си, които могат да им обяснят най-добре ", съобщи адвокатката.

Бдителност

" И да не се не помнят доста значими елементи, за които би трябвало доста да се внимава. При покупка на парцел наложително би трябвало да се направи имотна инспекция за тежести с самостоятелен юрист и инспекция от строителен инженер!!!

Това са вероятни ипотеки, залoзи и така нататък Имайте поради, че в Гърция има двадесетгодишна отминалост на имотните тежести. Покупката на парцел с тежести автоматизирано ви прави длъжници по метод, по който не допускате, в случай че не е направена предварителна инспекция.

Много хора питат и желаят да знаят авансово какъв брой ще им излезе като стойност договорката по прекачване. Това към този момент е по-сложен въпрос и е въпрос на специфичност при договорката. Всъщност е релативно.

Разбира се, има и бизнес интензивност от страна на наши сънародници и отвън обичайните туризъм и недвижими парцели. Има бизнеси в доста сфери. Няма по какъв начин да няма сред страни, които имат обща граница и толкоз доста хора и от двете страни пътуват ", разясни юристката.

Сътрудничество

" Все повече се постанова да работим и с дипломатическите ни представителства. В последните години се следи положително съдействие на българските юристи с Генералното консулство в Солун. Съдействат ни по всички въпроси, които са в компетенцията им.

Покрай непрекъснатите пътувания, покупко-продажби и контакт на доста и разнообразни хора, несъмнено, че има и престъпност. Но престъпността съществува на всички места.

Съветвам сънародниците ни да се пазят персонално и да не провокират те сами събитията.

А що се отнася до ало-измамниците, те са хора от по-специфичен контингент. Най-добре не отговаряйте на непознати номера и проверявайте първо събитията, за които ви оповестяват!!! Не отговаряйте и на разгласи за работа в интернет, които са съмнителни.

Глобите са също значима тематика. В Гърция те са солени, а постоянно българи нарушават разпоредбите за придвижване и се снабдяват с тежки наказания.

Препоръчително е санкциите да се заплащат в точния момент. Да не се учудите като получите покана за заплащания в България за наложени наказания в Гърция. Ако пък имате данъчен номер в Гърция, бъдете сигурни, че санкцията се отбелязва на вашия номер и не заплащането в период води до повишаване на сумата, постановат се наказателни лихви. Така че плащайте ги в точния момент.

Наскоро имаше санкционирани българи за капитански разрешителни. Особеност е, че Гърция изисква тези документи да бъдат преведени и да се удостовери, че институцията, която ги е издала, е правоспособна.

На процедура казусът не е в това дали са нередовни, а има законодателство, което изисква превод на всички задгранични документи за ръководство на плавателни съдове. Нека съблюдаваме законите, а не все да мрънкаме, е моята рекомендация.

Съобразявайте се със законите на Гърция. Тя е добра съседка, гостоприемна, само че има съществено наказателно и административно законодателство! ", съобщи юрист Мартина Георгиева.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР