активно тества нови , които не се вписват в традиционната

...
активно тества нови , които не се вписват в традиционната
Коментари Харесай

Русия тества и разполага ядрено оръжие от ново поколение на Север

активно тества нови, които не се вписват в обичайна рамка на договорите за надзор на оръжията, покрай границите на Норвегия и Финландия. Това демонстрира годишният отчет на Норвежката разследваща работа (NIS), представен от Евроактив.
Тестовите площадки са ситуирани към Баренцово море, Бяло море, Колския полуостров и Нова земя, а огромен брой се съхраняват в няколко уреди на Колския полуостров.
 Северна Корея евентуално има материали за изработката на 60 нуклеарни бойни глави Северна Корея евентуално има материали за изработката на 60 нуклеарни бойни глави
Северна Корея може да разполага с материали, задоволителни за основаването на 46 до 60 нуклеарни бойни глави, предава TACC, като се базира н...
Докладът показва, че интернационалните контракти за оръжие не са в положение да следват темповете на оръжейните технологии. Очевидно новият контракт СТАРТ, продължен предходната седмица с още пет години от Русия и Съединени американски щати, не обгръща системите, които се създават сега.
От „ забележителен риск “ за скандинавския район, съгласно отчета на NIS, са две нуклеарни оръжейни системи, известни като Посейдон и Буревестник. Докато се споделя, че Посейдон е нуклеарно задвижван подводен мегадрон, Буревестник е нуклеарна крилата ракета с световен обсег и дарба да противодейства на бъдещи системи за ПРО.
Още по-тревожно е, че пробата, извършен с Буревестник през 2019 година, е приключил с детонация и радиационен скок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР