Активно работим по привличането на инвеститори в България от аутомотив

...
Активно работим по привличането на инвеститори в България от аутомотив
Коментари Харесай

Министър Стойчева: Активно работим по 6 проекта за автомобилната индустрия

Активно работим по привличането на вложители в България от аутомотив бранша . В момента в развой на узаконяване в региона на автомобилната промишленост са 6 плана с вложения в размер на 100 млн. лева, които ще разкрият към 500 нови работни места. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева на форума " Автомобилната промишленост среща властта “, който се организира в София тех парк с присъединяване на над 100 представители на бранша, оповестиха от пресцентъра на Министерство на нововъведенията и растежа .

" Министерството слага като собствен приоритет развиването на високотехнологичните нововъведения, те ще са на предна линия в посока на ребрандиране на България като дестинация, където се основават нов тип артикули и услуги с висока добавена стойност и които са на основата на интелектуалния капитал “, сподели тя.

Министър Стойчева акцентира, че аутомотив промишлеността е извънредно значим сътрудник за Министерството на нововъведенията и растежа. " Ние виждаме в представителите на бранша основателите на тази нова вълна на нововъведения, които развиват продуктите си на основата на научна и развойна активност “, добави още тя.

Пред представителите на Аутомотив Клъстер България и Асоциацията на автомобилните производители министър Стойчева акцентира като основно взаимоотношението на МИР с автомобилната промишлеността за привличане на значими компании от бранша у нас.

По думите на заместник-министъра на нововъведенията и растежа проф. Георги Ангелов през 2023 година е сертифициран един план в бранша на стойност към 14 млн. лева и декларирани 330 нови работни места.

По данни на Аутомотив Клъстер България над 85 хиляди души са заети в автомобилната промишленост у нас. Събитието, което се организира в София тех парк, беше намерено от президента Румен Радев и на него участваха над 100 представители на бранша.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР