Активна подготовка за предстоящата срещата между Кирил Петков и бъдещия

...
Активна подготовка за предстоящата срещата между Кирил Петков и бъдещия
Коментари Харесай

Кирил Петков прати свой човек в Скопие. Защо?

Активна подготовка за идната срещата сред Кирил Петков и бъдещия министър председател на Република Северна Македония Димитър Ковaчевски. Външнополитическият консултант на Петков - Весела Чернева, е била в Скопие с тази цел, оповестиха за " По света и у нас " от Министерския съвет.

Дни преди Консултативния съвет за национална сигурност при президента по въпроса за Скопие - специалисти предизвестяват, че към момента няма никакъв напредък в работата на Съвместната историческа комисия.

Новината за визитата на Весела Чернева в Скопие, доказана за Българска национална телевизия, маркира дейната фаза в напъните на кабинета да засилва разговора със Скопие.

Предстоящата среща сред българския министър-председател и Димитър Ковачевски, който в средата на януари би трябвало да постави клетва като министър председател на Република Северна Македония, би трябвало да надгради българската позиция към Скопие. Поне такива са упованията на Кирил Петков.

Петков към този момент съобщи, че ще бъдат основани комисии за взаимно развиване на икономическите и бизнес връзки, културата и туризма. Така както е записано в Договора за другарство и добросъседство и в Коалиционното съглашение на ръководещите.

Експерти обаче предизвестяват: в Скопие към момента няма воля за разрешаване на насъбраните с десетилетия проблеми към историята и правата на хората с българско съзнание.

Весела Чернева е била в Скопие на 2 януари по директна заповед на Кирил Петков. Двете страни приготвят срещата Петков-Ковачевски, която анонсира самият Петков с концепцията за надграждане на българската позиция към Скопие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР