Активите на японския производител на автомобили от дружеството му в

...
Активите на японския производител на автомобили от дружеството му в
Коментари Харесай

Nissan продаде бизнеса си в Русия на държавата

Активите на японския производител на коли от сдружението му в Русия Nissan Manufacturing Rus ще станат държавна благосъстоятелност на Руската федерация в лицето на подчинената на Министерството на индустрията и търговията компания ФГУП „ НАМИ “. Изпълнителният съвет на Nissan е одобрил продажбата на нейните активи, оповестява ТАСС, като се базира на съветското министерство на индустрията и търговията. 

„ Сделката включва прекачване на 100% от активите на Nissan в Русия, под  контрола на юридическото лице Nissan Manufacturing Rus, на НАМИ. Това включва индустриалните и проучвателен центрове на Nissan в Санкт Петербург, както и център за продажби и маркетинг в Москва.

Отбелязва се, че договорката включва алтернатива за назад изкупуване на каузи на Nissan Manufacturing Rus през идващите шест години. АвтоВАЗ ще се занимава със следпродажбено обслужване на колите Nissan и доставка на аварийни елементи. В резултат на напускането на съветския пазар Nissan ще претърпи еднократна загуба от към 100 милиарда йени (686 милиона долара), оповестява ТАСС, базирайки се на изказване на компанията. Прогнозата на Nissan за настоящата фискална година не се е трансформирала, сподели японският авто производител.

„ Предприятието продължава да работи “, съобщи министърът на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров. „ Запазват се основните производства, индустриалният цикъл и работните места, а това са към 2 хиляди чиновници в предприятието “, сподели той.

Производството на коли в завода на Nissan в Санкт Петербург започва през юни 2009 година Размерът на вложенията в първата фаза на строителството възлиза на 200 милиона щатски $. Размерът на вложенията в разширението на завода през 2014 година е Евро 167 млн. Производственият потенциал на предприятието е 100 хиляди автомобила годишно.

В Санкт Петербург са създават джиповете Nissan X-Trail, Murano и Qashqai. През 2021 година на съветския пазар са продадени 51,3 хиляди автомобила Nissan. Марката е на девето място по продажби измежду всички производители на коли в Русия с пазарен дял от 3,1%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР