Активисти за опазване на околната среда се залепиха за асфалта

...
Активисти за опазване на околната среда се залепиха за асфалта
Коментари Харесай

Екоактивисти се залепиха за асфалта по улиците в Берлин

Активисти за запазване на околната среда се залепиха за асфалта в десетки улични блокади в Берлин с искане държавното управление да направи повече за справяне с изменението на климата, заяви „ Билд “, представени от БГНЕС.

" Вече не можем да приемем, че държавното управление няма проект за прекъсване на унищожаването на основата на нашето битие ", съобщи Карла Рохел, говорителка на " Последното потомство " - групата, която стои зад митингите.

Правителството на канцлера Олаф Шолц бързо отхвърли акцията, като представителят Щефен Хебещрайт съобщи: " Това е един от най-сериозните митинги, само че ние не поддържаме сходни форми на митинг ".

Около 200 ареста са осъществени по отношение на митингите, заяви в Туитър районният министър на вътрешните работи на Берлин Ирис Шпрангер.

Протестиращите се „ залепиха “ за уличната настилка, като стопираха придвижването в целия Берлин, в това число и по натоварената автомагистрала А100 в града.

Берлинската полиция употребява бормашина, с цел да изтръгне един от деятелите, който е бил залепен крепко за земята, оставяйки протестиращия с плоча асфалт, залепена за ръката му.

Около 500 служители на реда бяха изпратени да обезопасят улиците и да изчистят стачкуващите от повече от 30 места на митинга, съобщи представител на полицията.

Действията на протестиращите провокираха " всеобщи нарушавания на придвижването " в целия град, заяви берлинската транспортна осведомителна мрежа в „ Туитър “, като полицията работи, с цел да в профил деятелите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР