Активисти на украинската съпротива в окупирания от руснаците Мариупол са

...
Активисти на украинската съпротива в окупирания от руснаците Мариупол са
Коментари Харесай

Цианкалий на празничната трапеза. Украински партизани отровиха 17 руски офицери, двама са починали

Активисти на украинската опозиция в окупирания от руснаците Мариупол са отровили съветски офицери, а двама от тях са умряли, заяви съветникът на кмета на Мариупол отпреди окупацията Петро Андрюшченко. Руската страна твърди, че офицерите ѝ са били отровени с потреблението на цианкалий и пестициди. В болница са настанени 15 военни, чието положение не е известно, написа OFFNews.

„ Саботаж е толкоз хубава дума, нали? “, разяснява Андрюшченко, който нормално ликува след всеки триумф на локалните партизани или ВСУ.

Украинските медии оповестяват за следващия " подарък " за съветските сили, които в неделя означиха Деня на Военноморския флот. Информацията се трансформира в основна за новинарските портали, защото тъкмо точно на празника станало отравянето на окупаторите. В телеграм канала си Петро Андрюшченко твърди, че акцията против съветските военни е осъществена от специфичната група „ Ї “ на Мариуполското съпротивително придвижване.

" По време на празнуването на Деня на Военноморския флот в един от военните обекти всеобщо е бил токсичен офицерският състав. В тежко положение в болничното заведение са доставени 17 съветски военни, а през вчерашния ден двама от тях към този момент са умрели, ориста на останалите 15 не е ясна до дъно ", споделя Андрюшченко.

Група „ Ї “ е една от най-ефективните диверсионни групи в Мариупол. Последната им акция беше на 29 юли, когато обезвредиха три военни камиона на съветската войска и нанесоха съществени опустошения на постройката, в която се разполагаше окупационното военно-инженерно отделение, а също по този начин унищожиха съоръжение за производството на „ драконовски зъби “, защитни противотанкови уреди.

Заради все по-дръзките набези на групата съветските сили са засилили контраразузнавателните ограничения във краткотрайно окупирания донецки град Мариупол, написа РБК Украйна.

Буквата Ї, йота, е 13-тата писмен знак от украинската кирилица и се произнася като йи, намира се единствено при започване на думата или след гласна. Отделя се като независима писмен знак за обозначаването на характерния украински тон в средата на XIX век.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР