Активисти на движението Европейски граждани за независимост на Шотландия изпратиха

...
Активисти на движението Европейски граждани за независимост на Шотландия изпратиха
Коментари Харесай

Българи във Великобритания призоваха за независимост на Шотландия след Брекзит

Активисти на придвижването " Европейски жители за самостоятелност на Шотландия " изпратиха петиция до основния договарящ за Брекзит от страна на Европейския съюз Мишел Барние и до всички евродепутати, в която пазят " правото на Шотландия да взема решение своето бъдеще като самостоятелна страна ".

Петицията е преведена и на български език и е подкрепена от наши сънародници, които живеят в Шотландия.

" Ние, европейските жители в Шотландия, се усещаме отхвърлени от английското общество и английските политици, чието държавно управление преднамерено ни е лишило от каквато и да било изясненост във връзка с нашите права, дом, работа, и най-много - нашите фамилии и нашето бъдеще. В продължение на над една година живеем в положение на невъзможност и неустановеност " - сигнализират деятелите на " Европейски жители за самостоятелност на Шотландия ".

Те подчертават, че " неналичието на каквото и да било развиване в договарянията за излизане на Англия от Европейски Съюз е причина доста от нас да живеят в мощен стрес, развивайки душевен разстройства като клинична тревога и меланхолия. С всяко ксенофобско вестникарско заглавие, с всяко " неправилно изпратено " писмо, заплашващо ни с депортация, с всеки " изминал " проектозакон, обвързван с имиграцията след Брекзит и с всеки прикрит от обществото отчет, показващ неналичието на връзка сред имиграцията и заетостта във Англия, разбираме до каква степен е готово да стигне английското държавно управление, с цел да укроти крайнодесните пристрастености на Острова. "

Подписалите петицията се сплотяват в " поддръжката си за правото на Шотландия да взема решение своето бъдеще като самостоятелна страна, с вярата някой ден тя да заеме своите места в Европейския парламент " и показват опасенията си, че от повече от година насам живеят като " второкласен жители, трансформирали се в разменни монети, които английското държавно управление употребява в договарянията за своя полза ".

Движението " Европейски жители за самостоятелност на Шотландия " твърди, че все още има над 39 000 поддръжници в Шотландия и цяла Европа. Значителна част от тях са жители на Европейски Съюз, които живеят в Шотландия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР