Активист срещу климатичните промени си залепи главата за стъклената преграда,

...
Активист срещу климатичните промени си залепи главата за стъклената преграда,
Коментари Харесай

Екоактивист си залепи главата за картината "Момичето с перлената обица"


Активист против климатичните промени си залепи главата за стъклената бариера, сложена пред световноизвестната картина " Момичето с перлената обица ", съобщи „ Ройтерс “.

Творбата се намира в музея " Маурицхойс " в Хага и съгласно личния състав тя не е развалена. Втори деятел пък се е залепил за стената до картината от 1665 година на нидерландския занаятчия Йоханес Вермеер.

Видео в обществените мрежи демонстрира покрай творбата двама мъже с тениски на придвижването " На записа се вижда по какъв начин единият деятел полива главата на другия с гъста алена течност, която наподобява на доматена чорба, отбелязва " Гардиън ".

" Полицията е била известена за случая и трима души са арестувани. Състоянието на картината беше тествано от наш реставратор. За благополучие, стъклената бариера е предотвратила провали по шедьовъра ", обявиха от музея.

На видеа, които нидерландският музей разгласява през днешния ден, се чува по какъв начин един от деятелите споделя: " Как се чувствате, когато виждате по какъв начин нещо красиво и скъпо по всяка възможност се унищожава пред очите ви? Това е същото възприятие, както когато виждаш по какъв начин планетата се унищожава ", продължава той.

Нидерландската полиция разгласи, че е задържала трима души, без да оповестява повече детайлности. Във видеото се вижда по какъв начин чиновниците на реда задържат двама индивида.

Това е следващото посягане против творби на изкуството в Европа дело на екоактивисти, които настояват, че по този метод желаят да привлекат вниманието върху проблемите, свързани с климатичните промени.

При други похищения този месец творба на Клод Моне беше замерена с картофена пюре в Потсдам, Германия, а творба на Ван Гог залята с доматена чорба в Лондон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР