Активен въглен за градината. Трикове, които са много полезни Активен

...
Активен въглен за градината. Трикове, които са много полезни Активен
Коментари Харесай

Активен въглен за градината. Няколко полезни трика

Активен въглен за градината. Трикове, които са доста потребни

Активен въглен за здрава почва
Абсорбиращите свойства на дейния въглен могат сполучливо да се ползват в градината. Подхранвайки растенията с това вещество, вие решавате по едно и също време няколко казуса: понижаване на киселинността на почвата, понижаване на количеството тежки метали и рискови химикали в почвата, подхранвате растенията: нишестето, което се съдържа в дейния въглен, ще се хареса на съвсем всички култури. Но за по-голяма успеваемост е по-добре да употребявате обелки от картофи.

Можете да добавяте таблетки или въглен на прахуляк към водата за поливане. Също по този начин е дейно да слагате таблетки непосредствено в почвата. Те ще всмукват непотребната влага и ще понижат вероятността от изгниване на корените. Това е изключително значимо за разсада, неотдавна засаден навън. Не е належащо да се прибавят прекалено много таблетки, с цел да не измененията качеството на почвата.

Активен въглен за вкореняване на резници
Резниците са беззащитни против гъбички и инфекции, тъй че си коства да ги предпазите от заболяванията благодарение на деен въглен. Добавете няколко стрити таблетки в съда, в който се намират растенията, и доливайте вода в него, в случай че е належащо. Активният въглен също е опция на препаратите за коренообразуване, защото с помощта на него резниците се вкореняват по-бързо и по-добре.

Активен въглен против мухъла в саксиите
Любителите на цветята постоянно се сблъскват с този проблем. Причината за това нормално е несъразмерното поливане и високата мокрота в помещението. Ако би трябвало незабавно да предприемете ограничения, вземете няколко таблетки деен въглен. Първо премахнете пласта мухлясала почва, а по-късно поръсете земята обилно с деен въглен. След няколко дни интензивният въглен би трябвало да бъде сменен с нов.

Вижте още: Парче сапун в обувките прави чудеса – елементарен трик

Активният въглен би трябвало да бъде стрит, задачите таблетки няма да свършат работа, даже могат да причинят плесен, интензивно абсорбирайки вода от повърхността. Винаги използвайте стрит деен въглен.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР