Актът за раждане да е равносилен на документ за самоличност.

...
Актът за раждане да е равносилен на документ за самоличност.
Коментари Харесай

Проект: Актът за раждане да е равносилен на документ за самоличност

Актът за раждане да е равностоен на документ за идентичност. Това плануват оферти за промени в Закона за българските персонални документи. Те са показани за публично разискване, което ще продължи до края на февруари.

Актът за раждане ще служи за доказване на идентичност единствено в избрани случаи. При изгубена, унищожена или открадната персонална карта.
Шофьорска брошура ще се вади за три дни
Въвежда се опцията за ускорена услуга при издаване на свидетелства за ръководство на МПС. Заявления за това се одобряват единствено в ОДМВ...
Прочети повече
Документът за раждане ще се признава като персонална карта единствено при подаване на заявление за издаване на нов документ за идентичност.

Други промени плануват опция шофьорската брошура да бъде издавана ускорено и в случаите, когато за първи път я вземаме, придобиваме нова категория, възвръщаме дееспособност след нарушавания.

Законодателите пазят тази мярка със статистиката, че за девет дни са били подадени 2025 заявки за ускорено издаване на шофьорски книжки.

Издадената в чужбина шофьорска брошура може да бъде сменяна с българска, без да се желае копие на документ за приключено обучение, съгласно други промени. 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР