Акшата Мурти. Това име е добре познато във Великобритания, много

...
Акшата Мурти. Това име е добре познато във Великобритания, много
Коментари Харесай

Милиардерската съпруга на новия британски премиер и връзките й с най-богатите хора в света

Акшата Мурти. Това име е добре познато във Англия, доста преди да добие международна популярност като брачната половинка на новия министър-председател на Обединеното кралство Риши Сунак. Истината е, че дамата с индийски генезис е добре позната по целия свят, изключително в средите на богатите. През последните години Мурти разви връзки с някои от най-богатите фамилии в света посредством своята частна капиталова компания Catamaran Ventures UK.

Къде живее свръхбогатата бизнесдама?

Макар че живее на Острова, Мурти е считана от английските данъчни управляващи за лице, което " не живее " в Обединеното кралство и затова приходите ѝ в чужбина не се таксуват с налози. Този статут, изцяло легален, беше " черна точка " ​в разгара на рецесията на покупателната дарба, подклаждайки към този момент отправяните към брачна половинка ѝ рецензии, тъй като Сунак демонстрираше съществено съмнение да подкрепи английските семействата.

След като бе подложена на тежки рецензии подложена на критика поради милионите лири, спестени от налози с помощта на този статут, брачната половинка на тогавашния министър на финансите на Англия незабавно разгласи, че приходите ѝ в чужбина към този момент ще се таксуват в страната.
 Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?
Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?

Новият министър-председател на Англия ще стъпи през днешния ден публично в служба

Неизвестни до неотдавна документи, представени от Bloomberg, демонстрират, че фамилният офис на Мурти е бил ранен покровител на dara5. Това е частна капиталова общественост за " идващото потомство световни водачи ", съоснована през 2019 година от член на ръководещата династия на Катар - семейството Ал-Тани. Компанията Catamaran придобива и дял в The New Craftsmen - първокласно английско мебелно пространство, чиито акционери включват най-голямата щерка на Рупърт Мърдок - Пруденс, както и семейство Ал Таджир - емиратските притежатели на хотел Park Tower в лондонския квартал Найтсбридж.

42-годишната Мърти, която е родена в Индия и към момента е индийски жител, има чисто положение от към $1,3 милиарда, с помощта на каузи си в Infosys - софтуерният колос, учреден от татко й, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Акциите на основаната в Бангалор компания скочиха с повече от 2000%, откогато Мърти за първи път беше обществено оголен като акционер през 2001 година.

Catamaran Ventures е името на главната от фамилията капиталова компания, базираан в Бангалор, която наема към 15 чиновници в Индия, контролиращи холдинги на стойност над $1 милиард, обхващащи електронни спортове, обезпечаване и присъединяване в Space Exploration Technologies на Илон Мъск. Акшата Мурти разказва Catamaran Ventures в LinkedIn като фамилен бизнес, основан в Лондон и Бангалор, който се концентрира най-вече във Англия и работи с локални компании, които се нуждаят от капитал, опит в ръководството и мрежови сътрудници. Тя е единственият шеф и акционер на английския клон на сдружението.

Богатството на Мурти удря известността на Риши Сунак

Когато през април тази година стана обществена информацията, че Мурти се е радвала на данъчен статут на " неживеещ за постоняно в Обединеното кралство ", надлежно и неплащащ локални налози върху приходите си от чужбина, усили още повече нейната известност, макар разразилия се скандал. А когато бизнес дамата стартира да си заплаща, известността й безусловно доближи небеса.

Акшата Мурти и Риши Сунак се срещат, до момента в който учат в Станфордския университет през 2005 година. Те се женят през 2009 година и към момента имат парцел в Калифорния - мезонет с аспект към океана. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР