Акронис България получи сертификат за инвестиция клас А от министъра

...
Акронис България получи сертификат за инвестиция клас А от министъра
Коментари Харесай

Акронис България се разширява с 1,2 милиона инвестиции и 130 нови работни места

" Акронис България " получи документ за инвестиция клас " А " от министъра на стопанската система Емил Караниколов. Компанията ще влага 1,2 милиона лв. и ще разшири активността си с нови 130 инженери, излиза наяве от известието до медиите.

Целта на плана е уголемение на сдружението посредством основаване на европейски център за изследователска и развойна активност за кибернетична отбрана, AI и Blockchain планове. Разширяването на научноизследователския център на " Акронис България " в София е обвързвано с създаването на нов артикул, наименуван Acronis Total Protection (ATP). Това е ново решение, което има за цел да направи бизнеса на доставчика на услуги по-мащабен и печеливш, да се оправи с вирусните офанзиви и да понижи оперативните му разноски.

Новият артикул ще се основава на самодейни защитни технологии, ръководени от изкуствен интелект, изцяло интегриран с бекъп енджин и се чака да се трансформира във водещ артикул на пазара, с помощта на интеграцията на равнище ядро, незабавното възобновяване на данни, мултидисциплинарния R&D екип, комбиниран с потребителската база данни и пазарен опит.

Сингапурската " Акронис " закупи родната T-Soft през август 2018 година и я преименува на " Акронис България ". Тогава IT сдружението разгласи, че възнамерява да влага $50 милиона и да усили екипа в България с още 300 души.
 Acronis закупи T-Soft и ще влага $50 милиона в България
Световен IT колос купи българската T-Soft и готви $50 милиона вложения

В София ще бъдат наети и още 300 високоплатени софтуерни специалисти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР