Ако взимате витамини, за да повишите имунитета си, тези съвети

...
Ако взимате витамини, за да повишите имунитета си, тези съвети
Коментари Харесай

Пийте витамините си сутрин за максимален ефект

Ако взимате витамини, с цел да повишите имунитета си, тези препоръки от докторите ще ви бъдат потребни.

През студените сезони всеки би трябвало да си набира витамините, от които тялото му се нуждае, с цел да се пребори по-лесно с настинките и гриповете, които дебнат на всяка крачка.

Но от време на време не стига единствено да ядем плодове и зеленчуци и да взимаме питателните добавки всеки ден, а би трябвало да проявим малко в допълнение внимание и върху метода, по който ги одобряваме.

Например от огромно значение е по кое време и с какво ще приемем витамините . Повечето експертите се съгласяват, че е най-добре да ги пием на закуска, по средата на храненето – по този начин се всмукват по-добре от организма и не нервират стомаха.

 Пийте витамините си заран за оптимален резултат

Според изследване хората, които са пиели витамин D, до момента в който хапват закуска, богата на мазнини, регистрират 32% по-добри резултати.

Високият % се дължи и на характера на витамин D. Той, както витамини А, Е и К, се разграждат благодарение на мазнини. Но за разлика от тях, витамин С и тези от В групата се всмукват единствено с вода.

Трябва да обърнем внимание и по какъв начин комбинираме добавките. Някои витамини и минерали се допълват и реализират по-добри резултати, когато ги одобряваме дружно. Други обаче си пречат и предизвикват повече щета.

 Пийте витамините си заран за оптимален резултат

Например витамин D, К и калций са подобаващ микс за укрепване на костната конструкция . Витамин С и желязото пък взаимно редуцират отрицателните си въздействия, когато са поемани дружно. Но пък желязото и цинкът ще си пречат, в случай че ги пием по едно и също време.

Внимавайте и по какъв начин комбинирате витамините с други лекарства, тъй като по същия метод те могат да бъдат несъвместими. Същото се отнася и за някои храни и питиета – грейпфрута и кафето, да вземем за пример.

Добра концепция би било да си извършите проучвания и да се консултирате с доктор, с цел да установите кои витамини в действителност са ви нужни и кои не.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР