Ако втората сила Продължаваме промяната не подкрепи първия мандат на

...
Ако втората сила Продължаваме промяната не подкрепи първия мандат на
Коментари Харесай

Румен Христов: Ако първите не получим подкрепа, няма да подкрепим вторите

Ако втората мощ " Продължаваме промяната " не поддържа първия мандат на ГЕРБ, то и първата мощ няма да ги поддържа за втори мандат. Това сподели пред бТВ водачът на Съюз на демократичните сили, която е в съюз с партията на Бойко Борисов - Румен Христов.

" Най-вероятно същинските диалози ще стартират след връчването на мандата. Винаги е добре да се договаря, да се търсят контакти, да се уеднаквяват позиции, да се мисли кое събира, а не кое разделя ", сподели още Христов.

И добави:

" Не съм доста оптимист за основаване на държавно управление. Но не знам какво ще спечелим политическите обединения, в случай че отидем още веднъж на избори. Да пратим на изправителен българския гласоподавател. Той ни дава един резултат ние споделяме - не ни устройва.

Очевидно е, че в случай че не получим поддръжка ние първите, няма да дадем поддръжка ние на вторите. Няма чак такива обичаи в България от третия мандат да се прави държавно управление ".

Христов посочи, че евроатлантическите обединения в този парламент имат 176 мандата. И добави, че това е конституционно болшинство, като загатна и правосъдната промяна, без да навлиза в конкретика.

Според Христов е допустимо в един миг да се стигне и до открита среща на водачите.

" Можем да създадем доста взаимни отстъпки, само че не всичко. Има неща, от които не може да се отстъпи -  финансова дисциплинираност, ограничение на бюджетен недостиг поради влизането в еврозоната, преодоляването на инфлацията, отношението към Русия, подпомагането на Украйна с оръжия. Ние сме за осъществяване на промените - правосъдната промяна, а и други промени ", сподели още Христов.

Според него държавно управление на малцинството ще се случи доста мъчно. Имало разнообразни разновидности, в това число експертно държавно управление, само че договарянията занапред предстоят.

На въпрос допустимо ли е от ГЕРБ да договарят с Движение за права и свободи Христов съобщи, че придвижването е в евроатлантическото болшинство. Но най-хубавият вид бил поддръжка от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР