Ако всичко е наред, на 29 януари в Ужгород, Украйна,

...
Ако всичко е наред, на 29 януари в Ужгород, Украйна,
Коментари Харесай

Среща между Кулеба и Сиярто може да се състои на 29 януари

„ Ако всичко е наред, на 29 януари в Ужгород, Украйна, може да се състои среща сред външните министри на Украйна и Унгария, на която страните ще прегледат въпроси, свързани с двустранното съдействие “, съобщи унгарският първи посланик Петер Сиярто, заяви Telex.


Сиярто съобщи, че провеждането на унгарско-украинска среща на върха има смисъл единствено в случай че може да докара до обилни резултати, а с цел да се случи това, е нужна подобаваща подготовка.

Именно с тази цел той и украинският му сътрудник Дмитро Кулеба ще се срещнат в Ужгород на 29 януари, с цел да обсъдят в детайли въпросите на двустранното съдействие и да проучат дали една среща на най-високо ниво може да помогне за напредъка на връзките или каква спомагателна работа би трябвало да се свърши, с цел да се съберат водачите на двете страни с вярата за триумф.

Унгарският външен министър съобщи, че би се радвал да се срещне и с Андрий Ермак, началник на украинската президентска канцелария, само че съобщи, че към момента не е препоръчана дата. " Все още съм тук и очаквам предложение за дата, а в случай че е належащо, ще се срещна и с него. Ако срещата с министър Кулеба е задоволителна, това, несъмнено, е вътрешно решение на украинците, не ние решаваме ".

Той прикани да се заобикаля " базарна атмосфера " по въпроса за замразените средства на Европейски Съюз, като съобщи, че не се водят никакви договаряния и че не би трябвало да се смесват въпроси, които нямат нищо общо между тях. " Унгария има право на средства от Европейски Съюз. Независимо от Украйна, от ситуацията на Луната или на марсианците. Тези средства би трябвало да бъдат доставени на Унгария. Няма безусловно никаква законна причина Европейската комисия да задържа тези средства ", добави той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР