Ако всеки е доволен, значи не е положено усилие да

...
Ако всеки е доволен, значи не е положено усилие да
Коментари Харесай

Георги Ангелов за бюджета: Дупка на абсурда - приходите растат с 1 млрд., а разходите - с 11 млрд

Ако всеки е удовлетворен, значи не е положено изпитание да има за всички в границите на опциите ", допълни  той.

 

По думите му повдигането на налозите би трябвало да се отхвърли. " То няма да компенсира вкарването на стопанската система в криза. Служебният кабинет е предложил да се внесе едвам половината от свръхпечалбата в енергетиката в размер на 900 млн., а би трябвало да са 100%. Всички антикризисни ограничения за пандемията и енергийната рецесия би трябвало да се отстранен незабавно - по този начин 1,5 милиарда ще отидат в бюджета. Все още има опция дефицитът да падне ", акцентира Ангелов в " Твоят ден " по NOVA NEWS.

" Трябва да се преразгледа системата на плоския налог. Събираемостта на директните налози от 2008 година до момента не се е подобрила. В последните две години малко надвиши постъпленията. Чисти български капитали на стойност 11 милиарда лв. са напуснали България. Инвестициите са 13 милиарда Увеличава се и общественото разслоение, което се дължи на системата за данъчно облагане ", съобщи проф. Гарабед Минасян

Бюджетът е невиждан. Емитирането на нов дълг за финансиране на недостиг се смята за разрешено, когато парите са за финансови разноски. Всеки производител би трябвало да е свободен да си провежда производството, да прави оценка риска и да получава доходи и облага в сходство с активността си. Регулацията не се прави посредством изземване, а посредством налози, сподели икономистът.

По думите му увеличението на Данък добавена стойност на 22% нарушава пропорцията сред директни и косвени разноски. " Трябва да се преразгледа системата на плоския налог. Събираемостта на директните налози от 2008 година до момента не се е подобрила. В последните две години малко надвиши постъпленията. Чисти български капитали на стойност 11 милиарда лв. са напуснали България. Инвестициите са 13 милиарда Увеличава се и общественото разслоение, което се дължи на системата за данъчно облагане ", съобщи той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР