Ако все още възприемате терасата си като място за простора,

...
Ако все още възприемате терасата си като място за простора,
Коментари Харесай

Как да превърнете терасата в оазиса на дома ви през лятото

Ако към момента възприемате терасата си като място за простора, време е да преразгледате мисленето си и да изберете подобаващ дизайн за това кътче от вкъщи ви, който да го трансформира в оазис. Терасата според от размера ѝ може да е място за слънчеви бани, релакс в ратанова люлка или даже за фамилно похапване навън и барбекю.

Кои мебели трансформират терасата ви в оазис?
На първо място това са екзотичните решения от ратан, бамбук, покрити с подобаващи възглавнички, създаващи улеснение и комфорт. Люлката от ратан е прелестна за терасата. Ако я изпробвате единствено един път, ще се влюбите в нея и ще се трансформира в обичаното ви място в дома ви. Откажете се от пластмасата. Тя наподобява на ниска цена, неловко и е надалеч от визията оазис. Дървото  основава уют. Когато избирате мебели от дърво за терасата, внимавайте да са устойчиви на слънце, мраз и дъжд. Меката мебел към този момент не е непокътната единствено за трапезарията и хола. Диван с алтернатива за лежанка, направени от подобаващ материал, са отлично място за отмора на чист въздух на терасата.
Не пропускайте растенията

Ако имате място, поставете разнообразни по величина саксии, екзотични цветя, шубраци, палми. Оазисът е обезпечен.

В случай, че мястото ви е лимитирано, помислете за отвесно озеленяване. Нямате стени от двете страни на терасата? Не се тормозете. На пазара са налични разнообразни пероли, с които да образувате стените си и да дадете воля на фантазията си, украсявайки ги с разнообразни пълзящи растения – бръшлян, рози или каквото предпочитате. Стената към стаята може да снабдите с лавици, на които да поставяте саксиите. Така терасата се трансформира в царство на растенията и оазис, изпълнен с цвят и аромати.

Погрижете се за настилките

Кътчето ви за отмора няма да наподобява добре, в случай че стъпвате върху плочки или още по-лошо бетонена настилка. Изкуствена трева, гранитогрес, имитиращ дървесна конструкция, декинг са чудесни решения, доставящи ви чувство за природа, хубост и уют. Стените, когато са налични, също е редно да измененията в унисон с чувството за отмора. Не ги оставяйте бели или просто боядисани. Облепете си с дърво или камък и се насладете на неповторимото лъчение на мястото.

Осветление и украса

Осветлението би трябвало да е меко. Спрете се на лампи вид факли по стените и пропуснете общоприетото осветяване. Фонтан на терасата е неповторимо решение за разхлаждане. Не се колебайте да го употребявате за украса, в случай че имате място.

Погрижете се за сянката

В жаркото лято се нуждаете от сянка във вашия оазис. Пергола, покрита с увивни растения, е най-хубавият избор. Ако нямате опция за такава, тента с естествен принт е уместно решение.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР