Ако Владимир Путин употреби ядрено оръжие, неговата цел ще е

...
Ако Владимир Путин употреби ядрено оръжие, неговата цел ще е
Коментари Харесай

Ще използва ли Путин ядрено оръжие? Анализ на български дипломатки

Ако Владимир Путин използва нуклеарно оръжие, неговата цел ще е да унищожи Украйна, счита някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова.

“Още през месец април шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ предизвести за допустима приложимост на тактическо нуклеарно оръжие от страна  на Путин. За да го изговори обществено, си представете какъв брой разследващи данни са насъбрани и какъв брой паника е събрана, с цел да се направи нещо много извънредно ”, сподели Поптодорова пред НоваНюз.
-->
Според нея американските служби се държат по “безпрецедентен метод ” в тази война. “Никога до момента толкоз предпазена информация не е била споделяна, само че в този момент се направи, с цел да може да бъде непокътната Украйна ”, разясни някогашният дипломат и изрази терзание, че Путин има подготвеност да употребява нуклеарно оръжие. “Не можем да бъдем сигурни, че Путин ще желае да употребява такова оръжие, целейки да унищожи Украйна. Изначалната мотивация, която водят Путин и огромна част от руснаците, опира да заличаване на Украйна като еднаквост и нация ", сподели Поптодорова.

Тя позволява и такава приложимост, която може да бъде лимитирана, само че ще провокира противоположна реакция от Алианса. Експосланичката напомни за предизвестието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който съобщи изрично, че ще има отрицателна реакция от страна на Алианса при възможна приложимост на нуклеарно оръжие.

„ Заплахата от потребление на нуклеарно оръжие беше всекидневие по времето на Студената война. Ако Путин си разреши това, обстановката ще стане пагубна ”, предизвести и Надежда Нейнски, някогашен министър на външните работи.

Нейнски разяснява, че стотици хиляди руснаци се пробват да изоставен Русия сега. „ Украинската войска е мощно стимулирана. Много е мъчно да бъдат прикрити имперските упоритости на Русия. Путин е в интернационална изолираност и има вътрешни проблеми, които се пробва да тушира с референдуми. Очаквам опитите на Путин за ескалация да продължат. Европа обаче ще остане единна в осъждането на съветската експанзия. Путин се пробва да сътвори прецедент- да завзема територии със мощ. Последиците от това могат да обиден стабилността и сигурността в целия свят. Трудно се печели война против целия свят. И Путин доста добре го знае ”.

Според Нейнски Европа ще резервира своето единение, тъй като отстъпи ли, това ще е краят на евроатлантическата общественост. „ Не бива да подценяваме това, което може да се случи през зимата - Русия да заплаща за митинги и протести. Реакцията на България не беше нито навременна, нито бърза. Беше измъчена. Правителството би трябвало да бъде доста изрично, партиите би трябвало да имат ясни позиции във връзка с войната ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР