Ако ви се струва, че нещо по Транспортния проект, реализиран

...
Ако ви се струва, че нещо по Транспортния проект, реализиран
Коментари Харесай

Експертите: Системата в автобусите работи

Ако ви се коства, че нещо по Транспортния план, осъществен в Пловдив с 44 млн. лв. от Европа, не е наред, надълбоко грешите. Ето какво пишат специалистите от Министерство на регионалното развитие /управляващ орган по проекта/ в отговор до " Марица " на въпроси за неудачите с електронната система за таксуване в автобусите и осведомителните табели: 

Въпрос:

Запознати ли са специалисти с фактическата конюнктура в Пловдив и резултатите от реализирането на плана. Към този миг - 2 години след приключване на крайния период за отчитане на дейностите, към момента не са сработили следните съставни елементи, обекти на вложения по Транспортния план:

1.1.         Електронната система за таксуване не работи.

1.2.         Информационната система за придвижването на рейсовете по 29-те линии не работи. Информацията, съобщавана в рейсовете и изписвана по електронните табла на спирките, е частична и постоянно погрешна.

1.3.         Между община Пловдив и превозвачите в градския превоз към момента не е контрактувана нова методика за възнаграждение, както планува една от главните цели на плана. Билетите все по този начин са хартиени и не престават да се продават от превозвачите. Според написаното в плана общината би трябвало да събира всички доходи от активността, а да се разплаща с превозвачите на километър пробег. 

Отговор от Министерство на регионалното развитие:

 „ Съгласно Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз по съществени автобусни линии на територията на община Пловдив, призната с Решение № 407, взето с Протокол № 21 от 17.12.2015 година на Общински съвет  - Пловдив, електронното таксуване се вкарва от 01.04.2016 година След тази дата влизат в действие новите транспортни документи и съответния метод на пътешестване. Доставено е и инсталирано оборудването на Системата за електронно таксуване. Същата е въведена в употреба. Впоследствие се откриха стилистични неточности в изписваните текстове на менюто на автоматите за продажба на билети, които всъщност не въздействат на функционалността на устройствата. На изпълнителя бе разпоредено донастройването на софтуера на български език. Към сегашния миг установените забележки се отстраняват. Следва да се има поради, че с цел да бъде въведена в действителна употреба системата за електронно таксуване, е належащо да бъдат въведени цените на транспортните документи, които според цитираната разпоредба следва да се дефинират с решение на Общински съвет - Пловдив “.

Точно, ясно и безапелационно, нали! Като от български служител.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР