Ако ви се похапва вкусна и домашно приготвена закуска, то

...
Ако ви се похапва вкусна и домашно приготвена закуска, то
Коментари Харесай

Катмичките на баба, по които всички полудяха

Ако ви се похапва вкусна и домашно приготвена закуска, то тези катмички са идеални за вас. Изключително пухкави и топящи се в устата.Рецептата е лесна и всяка стопанка би се справила с изработката им.

Ето и какви артикули е нужно да употребявате за изработката на вкусните катмички:

• вода - 1.3 л;

• олио - 2 - 3 с.л.;

• оцет - 1 с.л.;

• сода за самун - 1 щипка;

• захар - 1 ч.л.;

• мая - 1/2 кубче (42 г) за хляб;

• сол - 1.5 - 2 с.л;

• брашно - за примес с плътност на боза;

• масло - 200 г за намазване.

Начин на подготвяне:

Водата се затопля и след тов а към нея се прибавят всички останали артикули. Бърка се доста усърдно, до момента в който не се получи консистенция с плътност на боза. Не бива да остават никакви топчета. Брашното и всички останали съставки би трябвало да се разтворят напълно.
Тези бюджетни катми са съвършената съботна закуска
Ако и през днешния ден се чудите каква закуска да приготвите за цялото си семейство, то тези бюджетни катми могат доста да ви улеснят. Не единствено, че...
Прочети повече
Следващата стъпка е доста значима. Съдът се покрива с похлупак и се оставя на топло място, тъй че сместа да втаса. Имайте поради, че при втасване сместа усилва размера си, по тази причина съдът би трябвало да е по-голям.

Преди да преминете към печенето на катмите, разбъркайте още веднъж сместа. Най-добре би било, в случай че употребявате сач, върху който да ги печете. Ако не разполагате с такава посуда, използвайте тиган с незалепващо покритие. Добре е обаче да знаете, че бабите ни постоянно готвят катмите на сач.

Котлонът би трябвало да е загрят на умерена температура. Когато видите, че стартират да се образуват дупчици, може да обърнете катмата да се изпече и от другата страна. Тя би трябвало да е златиста на цвят, пухкава и мекичка.

След като приключите с изпичането, гарнирайте тази необикновено вкусна закуска с домашно сладко, сирене или каквото друго ви се похапва.

Добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР