Ако ви се хапва нещо сладичко и божествено апетитно, време

...
Ако ви се хапва нещо сладичко и божествено апетитно, време
Коментари Харесай

Тортата БЕЗ БРАШНО, която се топи в устата

Ако ви се хапва нещо сладичко и божествено апетитно, време е да пробвате тази торта без брашно, която се топи в устата и очарова с усета си. Приготвя се елементарно и не се постанова да харчите доста пари, с цел да си набавите съставките, нужни за изработката на превъзходния сладкиш.

Ако опитате единствено едно късче от нея, дълго време ще е в мислите ви и ще копнеете за още.

Ето какви артикули ще са ви нужни за изработката на тази вкусотия:

За тортата:

• 10 белтъка

• 250 грама пудра захар

• 500 грама орехи

• 2 супени лъжици нишесте

За крема:

• 10 жълтъка

• 150 грама пудра захар

• 2 супени лъжици какао

• 1 супена лъжица ликьор

• 10 мл прясно мляко

• 200 грама масло

Как да я приготвите?

Най-напред разделете белтъците от жълтъците и оставете жълтъците настрани. Белтъците разбийте дружно със захарта, до момента в който не се получи пухкава пяна. Добавете нишестето и бъркайте.

Ядките е добре да ги изпечете преди този момент и да ги смелите на приблизително огромни части. Едва по-късно ги прибавете в купата при останалите съставки и още веднъж разбъркайте.
 Най-вкусната торта, подготвена за 15 минути. Пробвайте я и няма да съжалявате! Най-вкусната торта, подготвена за 15 минути. Пробвайте я и няма да съжалявате!
Днес ще ви споделим рецептата за една същински вкусна торта, чието подготвяне ще ви отнеме не повече от 15 минути. С нея изрично ще...

Вземете тавичка и я покрийте с хартия за печене. Разпределете деликатно крема на дъното й и по-късно оставете да се пече в авансово загрята на 200 градуса фурна. Веднага, щом поставите тавата, не забравяйте да намалите градусите на 180. Ореховият блат се пече към 20 – 30 минути.

Преминете към приготвянето на крема. С помощта на миксер разбийте маслото. В обособена купа разбийте жълтъците с пудрата захар. Изсипете млякото и бъркайте. За да сварите тази примес е добре да го извършите на водна баня. Кремът не би трябвало да кипва, а само да се сгъсти.

След като кремът се свари и охлади, прибавете към него разрушеното масло и какаото. Добавя се и супена лъжица ликьор и се бърка с миксер.

Сглобете тортата и я оставете да престои за няколко часа в ледник. Това е един от най-вкусните десерти, които в миналото сте опитвали. Задължително я пригответе на фамилията си. Време е да оберете всички аплодисменти и да се почувствате като една почтена за почитание стопанка!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР