Ако ви се е случвало да виждате звезди пред очите

...
Ако ви се е случвало да виждате звезди пред очите
Коментари Харесай

Защо виждаме звезди като си ударим главата

Ако ви се е случвало да виждате звезди пред очите си, когато си ударите някъде главата, в този момент ще разберете каква е повода за това от новото видео в канала "Защо " във Vbox7.

Мозъкът е разграничен главно на четири разнообразни елементи - лобове.

Всеки лоб дава отговор за разнообразни функционалности на тялото ни. И тъй като мозъчните ни лобове са финален модел, мозъкът си има течна обвивка сред черепа и лобовете.

Нещо като въздушна възглавница. С други думи, колкото и плесници майка ви да ви бие, в случай че не е вземала частни уроци от Кубрат Пулев, шансът е въздушните възглавници да оберат инерцията. Ще се върнем на това по-късно.

Най-отзад се намира тилният лоб. На него са трансферирали една от най-отговорните функционалности – очите и като цяло това, което виждаме.

Когато погледнем към приближаваща опасност от удар, мозъкът ни ще свързва удара с него.

15 изумителни обстоятелството за човешкото тяло

Може ли човек да регенерира загубен крак

Ако обаче не забележим опасността, тилният лоб ще се усеща комплициран и казусът е малко по-различен. Ако ударът е слаб, въздушните възглавници ще удържат обстановката и мозъкът няма да се подтиква по никакъв метод.

Ако обаче ударът е мощен, тогава мозъкът ви ще се блъсне в черепа. Мозъкът усеща опасност и посредством тилния лоб изпраща сигнал до очите. Тоест, кара ни да виждаме нещо, с цел да си изясни случилото се.

Какво ни кара да виждаме?

Ами единственото, което нашият мозък може да възпроизведе от единствено себе си, е светлина. Ето по какъв начин се появяват "звезди " измежду бял ден.

Още любопитни обстоятелства за това за какво виждаме звезди като си ударим главата, научете във видеото.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР