Ако ви предстои да пътувате по света и сте се

...
Ако ви предстои да пътувате по света и сте се
Коментари Харесай

Топ 10 на най-евтините държави за пътуване по света

Ако ви следва да пътувате по света и сте се заели с правенето на бюджетен проект, то евентуално в главата ви се върти един постоянно срещан въпрос: кои са най-евтините страни за обиколка на света?
В края на краищата желаете проектите ви за международно странствуване да наподобяват по този начин, с цел да можете ловко да добавите допустимо най-вече от най-евтините страни за пътешестване към маршрута си. По този метод ще можете да видите допустимо най-вече и да се възползвате оптимално от бюджета си.
Затова си коства да знаете кои са най-евтините страни в света, с цел да можете в действителност да се насладите оптимално на пътуването си.

Топ 10 на най-евтините страни

1. Шри Ланка

 Шри Ланка

През последните години Шри Ланка ненапълно беше изместена от известни страни като Тайланд и Виетнам. Въпреки това Шри Ланка има какво да предложи, страната е идеална за туристи с раници, защото инфраструктурата е много добра за азиатските стандарти, а цените са необикновено ниски. Настаняване може да се откри на цена от 4 евро на вечер, а най-хубавите хотели - от 25-30 евро на вечер, а едно средностатистическо ядене коства колкото „ Сникърс “ или „ Марс “.
Шри Ланка е евтина, само че и красива и разнообразна страна, която несъмнено не трябва да пропускате, когато пътувате по света.

2. Гватемала

 Гватемала

Гватемала към момента е една от най-евтините страни, които можете да добавите към пътуването си по света. Наистина ли се интересувате от спестяването на пари и желаете да видите нещо изцяло друго по пътя? Тогава резервирайте двупосочен билет през Маями за 300 евро, разгледайте града в нискобюджетен жанр за няколко дни, а по-късно вземете на ниска цена полет от Маями до Гватемала!
След като пристигнете в Гватемала, ще забележите също, че когато се отклоните малко от утъпкания път, животът и пътуването са доста евтини. Транспортът в цялата страна е доста преференциален, храната е доста налична, а наличните места за настаняване са в обилие.

3. Камбоджа

 Камбоджа

С изключение на региона на Ангкор Ват, Камбоджа към момента е една от най-евтините страни, които можете да добавите към своята международна обиколка.
Самолетните билети непосредствено до Камбоджа нормално са малко по-скъпи от тези в прилежащите страни (средно 550 евро в двете посоки), само че можете да вземете и по-евтин полет през Банкок и по-късно да пътувате до Камбоджа по шосе за няколко евро.
Настаняването и храната тук са доста евтини, което прави по-дългия престой доста наличен. Можете да си намерите легло в хостел даже за две евро на вечер!

4. Филипини

 Филипини

Преди към пет години Филипините непроменяемо бяха измежду трите най-евтини страни, които да добавите към пътуванията си по света.
За страдание това бързо се промени, защото китайският туризъм се разраства неимоверно и механически хората не могат да отговорят на голямото търсене. По-специално, красивите места за настаняване непосредствено на плажа станаха доста по-скъпи през последните години.
Въпреки това (с малко здрав разум) тя остава супер евтина страна за пътешестване. Можете да се придвижвате с джипиес, само че вътрешните полети, лодките и микробусите също са доста налични. Полети до Манила можете да намерите единствено за 3 евро. 

5. Мексико

 Мексико

Мексико евентуално не е първата страна, която ви идва на разум, когато си мислите за най-евтините страни. Въпреки това страната е доста бюджетна за туристите с раници. Общественият (автобусен) превоз е супер на ниска цена и напредването из страната е нещо напълно елементарно. Тези, които съумеят да избегнат горещите туристически точки като Канкун, могат да оцелеят в тази красива страна за дълго време. Тъй като Канкун и Плая дел Кармен са мегапопулярни, там не липсват евтини самолетни билети.

6. Малайзия

 Малайзия

Въпреки че като цяло е доста по-развита от прилежащите си страни, Малайзия към момента е доста евтина и налична страна, която да добавите към пътуванията си по света. Общественият превоз като цяло е добре проведен, изключително в градовете.
Благодарение на смесицата от култури в действителност можете да ядете всичко, всяка страна е показана тук с кухнята си. Храната сигурно е освен вкусна по европейските стандарти, само че и доста евтина.
Има доста прилични хостели на цени от 5-6 евро. Самолетните билети могат да се намерят на цени от 450 евро, а в случай че имате шанс, ще получите хубава оферта за от време на време 350 евро или по-малко.

7. Тайланд

 Тайландия

Преди към 10 години Тайланд беше измежду най-евтините страни в света. Всъщност страната от дълго време е една от най-евтините в Азия.
Сега това се е трансформирало - туризмът в Тайланд в действителност означи голям растеж, което оказа напън върху цените. Добрата вест е, че през последните години туризмът още веднъж понижава, тъй че цените наподобява още веднъж ще се намалят.
С някои изключения цялата страна към момента е доста налична и можете да се насладите най-много на улична храна на безценица. Можете да летите до Банкок единствено за 400 евро.
Ако имате шанс, можете да намерите и положителни предложения в последната минута.

8. Индонезия

 Индонезия

Въпреки обстоятелството, че Индонезия и изключително Бали станаха мегапопулярни през последните години, цените остават ниски. Бали е идеалното място да се поглезите, защото можете да резервирате 5 или 4-звездни хотели с всички екстри единствено за 4 евро.
Конкуренцията сред хотелите е яростна и с малко положително търсене можете да намерите нещо особено съвсем на безценица. Също по този начин няма от какво да се оплаквате, когато става въпрос за самолетни билети. Всеки ден има към двадесет директни полета от Амстердам до Бали, тъй че местата са доста. Хубавата оферта в никакъв случай не е надалеч.

9. Колумбия

 Колумбия

Колумбия към момента е една от най-евтините страни в Южна Америка. В Колумбия има съвсем всичко: богата просвета, доста природа, джунгли, красиви острови и даже обширни пустини. Самолетните билети до Колумбия са на цени от към 600 евро. За страдание, полетите до южноамериканските страни са малко по-скъпи спрямо тези до азиатските страни, само че не позволявайте това да ви спре!

10. Мианмар

 Мианмар

Тя не попада в челната петица по досегаемост, основно тъй като инфраструктурата на страната не е толкоз добра, а туризмът в Мианмар към момента е в начален етап. Понякога е мъчно да се придвижваш в Мианмар, а намирането на обичайно настаняване е предизвикателство, като скоро сте подготвени да платите повече за хубаво легло, защото предлагането е много едва и се запълва бързо.
Полетите до Мианмар са малко по-скъпи в съпоставяне със прилежащите страни. Самолетните билети могат да се намерят на цени от към 10 до 550 евро. Това значи, че има доста по-малко полети, тъй че местата са малко. Резервирайте в точния момент и се уверете, че няма да платите прекалено много.

Други страни с ниски разноски за пътешестване

Има доста страни, които не са включени в листата на най-евтините страни за пътешестване. Помислете за страните в Южна Америка, като Парагвай, Еквадор и Перу.
Някои от най-евтините страни в Азия, които за малко не попаднаха в листата, са Виетнам, Лаос и Индия. Всички тези страни към момента са едни от най-изгодните за пътешестване в света - и затова са идеални за дълготраен престой.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР