Ако ви липсва движение и търсите нещо забавно и различно,

...
Ако ви липсва движение и търсите нещо забавно и различно,
Коментари Харесай

Freeline кънки - тренировка за баланс, концентрация и мускулатура

Ако ви липсва придвижване и търсите нещо занимателно и друго, с което да влезете във форма, може да опитате freeline кънките.

Какво са в действителност Freeline кънките?

" Freeline skates " или още " Freelines " са основани през 2003 година в Сан Франциско от Райън Фарели. Целта му е била да сътвори усъвършенствана версия на кънки за трикове, втурване и надпревари. Freeline кънките не са привързани по никакъв метод към краката ви, което дава опция за повече независимост на придвижване и практикуване на разнообразни трикове при каране. Кънките се състоят от дървена или железна плоча с повърхнина като тази на скейтборд, към нея е прикрепена железна рамка с две 72 мм колела.

Усещането да карате Freeline кънките е цялост от чувството при каране на скейтборд, сноуборд, сърф, елементарни кънки, само че не напълно. Всъщност този тип кънки се оказват огромно предизвикателство даже за опитни скейтъри, защото изисква добър баланс, централизация, непрекъснато придвижване и мощна мускулатура на краката.

 Добави изложение

Съвети за начинаещи

Бъдете търпеливи. Отнема известно време, с цел да свикнете с Freelines. Фарели твърди, че множеството хора могат да научат да ги карат за към един ден. Но може би по-вероятно е да ви би трябвало седмица, с цел да постигнете действителен прогрес, и към месец, с цел да се почувствате сигурни върху тях.

Започнете с видеоклипове. Има голям брой видеа с указания и способи на каране на този тип кънки. Отделете време да изглеждате най-малко дузина такива клипове преди да се впуснете в опити да подкарате новите си кънки.

Слезте от тях, в случай че усетите че губите баланс. Всъщност е много елементарно да слезете от freeline кънките, даже може би по-лесно в сравнение с от движещ се скейтборд. Freelines са също толкоз безвредни, колкото скейтбордовете (или също толкоз рискови като скейтбордовете). С Freelines можете много елементарно, бързо и безвредно да спрете, в сравнение с със скейтбоард. Просто спрете да движите краката си, което в действителност задвижва кънките, в случай че не сте на скат.

Избягвайте огромни хълмове. На стръмни или дълги хълмове не можете да извършите доста, с цел да поемете надзор, в случай че нещо се обърка. Най-добре е да карате този тип кънки на равни сектори или леки скатове, най-малко до момента в който не се почувствате супер уверени в уменията си.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР