Ако Великобритания остане в ЕС, ще запази договорените от премиера

...
Ако Великобритания остане в ЕС, ще запази договорените от премиера
Коментари Харесай

Йотингер: Ако Великобритания остане в ЕС, ще запази отстъпките от вноските в бюджета

Ако Англия остане в Европейски Съюз, ще резервира контрактуваните от премиера Маргарет Тачър отстъпки от вноските в бюджета на Общността. Това съобщи през днешния ден еврокомисарят за бюджета Гюнтер Йотингер.

Той означи, че към този момент оставането на Англия е догадка. По неговите думи Европейската комисия независимо ще изчака крайното решение на Европейския съд дали Лондон едностранно може да отдръпна настояването си за овакантяване на Европейски Съюз. По-рано през днешния ден генералният юрист на Съда на Европейски Съюз показа оценката си, че сходно едностранно решение е възможно.

Йотингер съобщи, че в бъдещия дълголетен бюджет на Европейски Съюз политиката на доближаване, позната до момента, ще бъде загърбена. По неговите думи, вместо за градежи на инфраструктура, отсега нататък се планува тези средства да бъдат ориентирани към проучвания. Еврокомисарят изрази признателност на българското и австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз за напъните, свързани с договарянията за идващия общностен бюджет. Той изрази вярата договарянията да завършат до Великден, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР