Ако вече сте заедно от дълго време с партньора си,

...
Ако вече сте заедно от дълго време с партньора си,
Коментари Харесай

Ще живеете заедно – 5 съвета как да комбинирате стилове, без да спорите

Ако към този момент сте дружно отдавна с колегата си, сигурно ще знаете, че да спорите за някои неща от всекидневието е изцяло обикновено. Това могат да бъдат много маловажни тематики, само че и да се стигне до миг, в който да имате напълно разнообразни хрумвания за генерални неща, като метода, по който да обзаведете жилището си.

Това може а породи съществено напрежение сред вас и е допустимо много да спорите за нещата към вас. Като цяло, стъпката да живеете с колегата си под един покрив е нещо съществено и с изключение на самообладание, ви трябват и редица взаимни отстъпки. Затова би трябвало да комбинирате вашите хрумвания и да намерите допирна точка, без да се пробвате да налагате мнението си.

 infomax-logo-50-15-HW  

Ето някои хрумвания по какъв начин да съчетавате нещата, които харесват на вас и тези по усета на половинката ви, без да спорите, с цел да има съгласие сред вас:

Създайте общ лист с хрумвания

Недейте, да спорите, в случай че си мислите, че това е отживялост. Създайте табло, отдадено на новото ви жилище, и го споделете с колегата си, тъй че и двамата да можете да закачате всичко, което притегли вниманието ви. Също по този начин може да създадете подкатегории в границите на дъската за всяка стая, с цел да можете по-добре да подредите концепциите си.

След като сте събрали всички фотоси на вдъхновението, прегледайте ги дружно и потърсете припокриващи се тематики. Какви дървесни тонове, стилове мебели или типове украса притеглят и двама ви? Откриването на тези прилики ви оказва помощ да определите насоките при извършване на покупки и подсигурява, че и двамата ще се радвате на цялостното лъчение на пространството, без да спорите.

 да спорите

Вземете решение за сплотяваща цветова палитра

Подобно на намирането на общи позиции във връзка с стиловете на обзавеждане и дизайн, е потребно да определите цветовете, които и двамата харесвате и желаете да участват в дома ви. Някои избират неутралните цветове, други желаят те да се открояват, а това прави по този начин, че да спорите за крайното решение.

Хубаво е първо да изберете главен цвят за мебелите, текстила и стените – мислете за сиво, кремаво, жълто и така нататък – и по-късно да изберете няколко цвята, които ще включите посредством изкуство, украса и акценти.

Не се опасявайте да смесвате стилове

Всички знаем, че противоположностите се притеглят, и това може да важи, както за взаимоотношенията, по този начин и за интериора. Точно както спокойната ви половинка може да ви помогне да успокоите нервите си, по този начин и мекият, чорлав килим може да помогне на модерните мебели да се усещат по-приветливи.

Професионалните дизайнери употребяват тази техника на сравнение, с цел да се уверят, че стаите не се усещат прекомерно съчетани или опростени. Затова, вместо да спорите, пробвайте да извършите микс от нещата, които харесват и на двама ви.

 да спорите 2

Направете инвентаризация на актуалните си движимости в дома

Когато комбинирате местата, където сте живели до в този момент, евентуално ще разполагате с голям брой от някои предмети. И в случай че нямате място за два дивана, две масички за кафе и два тостера, ще би трябвало да прочистите някои неща. Това също по този начин ви дава опция да видите кои съществуващи мебели пасват на новото ви пространство и плануваната хармония.

Например, в случай че разполагате с тапицирана и дървена рамка на леглото, от които да избирате, и знаете, че желаете да запазите чувството за уют и прелест в главната си спалня, може да изберете да употребявате тапицираното легло в тази стая. Ненужно е да спорите коя от движимостите да задържите и от коя да се отървете. Намерете метод да съчетаете усетите си.

 да спорите

Имайте поради сантименталните детайли

Казват, че връзката е ключът към сполучливата връзка, а същото може да се каже и за сполучливото пренасяне. Когато преглеждате движимостите дружно, бъдете открити и почтени с колегата си за всички сантиментални сувенири, които са специфични за вас. Партньорът ви може да не харесва външния тип на обичания ви фотьойл, само че в случай че му кажете, че той е подарък от татко ви и за вас е значимо да го запазите, той ще разбере по-добре любовта ви към предмета. А и евентуално също ще го сметне за значим, тъй че няма да спорите за непотребни неща.

Зачитането на самостоятелните стилове и потребности на другия ще подсигурява, че и двамата се чувствате удобно и показани в общото ви пространство. Така доста бързо ще свикнете на новото място и ще го почувствате като собствен дом, каквато точно е и задачата.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР