Ако вашите новогодишни обещания През новата година ще отслабна вече

...
Ако вашите новогодишни обещания През новата година ще отслабна вече
Коментари Харесай

Какво да правим в кухнята за здраве през 2020 г.

Ако вашите новогодишни обещания " През новата година ще отслабна " към този момент стартират да ви мъчат и съвестта ви е гузна, може би е време да се откажете от някои нездравословни хранителни привички и да започнете да образувате привички за слабеене, написа Би Би Си.

Ето пет метода да се храните по-здравословно без да се мъчите с жестоки диети през 2020 година:

1. Гответе лесни и бързи ястия. Започнете с елементарни предписания като вършиме обикновено ядене един път седмично. Всяка седмица увеличавайте броя на ястията, които готвите, като в това време си събирате и " обичани " предписания. Можете също по този начин да извършите двойно количество храна за вечеря и да вземете останалото с вас на работа за обяд на идващия ден. Обедите в супермаркета могат да бъдат с високо наличие на сол, захар и наситени мазнини, да не приказваме и че са много по-скъпи. Ако си сготвите сами, просто ви би трябвало пластмасова кутия, вилица, и това е! Здравословните предписания могат да бъдат супер лесни за подготвяне. Дори единствено риба на пара или задушени зеленчуци ще са от изгода са събаряне на някой непотребен кг.

2. Попълнете си запасите с хранителни артикули. Ако пазарувате рационално и то единствено здравословни артикули, бюджетът ви няма да се наруши. Количка, цялостна с консерви, варива, пакети с ориз и тестени произведения, е освен евтина, само че и богата за творчество на здравословни предписания. Разбира се, не забравяйте да се запасите и с плодове и зеленчуци! Ако сте спестовник, само че държите да се храните здравословно, не забравяйте и по този начин скъпите и потребни билки и подправки, които подхождат на всяко ядене - да вземем за пример, джоджен, риган, къри, чубрица, и прочие

3. Купувайте повече замразени плодове и зеленчуци - правенето на изцяло седмично меню с по четири ястия дневно е най-лесният метод да контролирате какво хапвате. Прост метод да се реализира това е като се възползвате оптимално от замразените плодове и зеленчуци, които са по-евтини от пресни. Някои специалисти по хранене назовават замразените зеленчуци „ спасители “ на здравословното готвене на бюджет. Не е изключено и замразените артикули да бъдат по-хранителни от суровите си събратя, защото процесът на заледяване може да резервира питателните субстанции. Замразените плодове и зеленчуци са идеални за смутита с ядки, билки и каквото ви душа желае.

4. Направете си лични здравословни закуски - прибавянето на плодови и зеленчукови пръчици към вашия обяд или вечеря може да бъде невероятна крачка в битката с нездравословните храни на открито. Все отново, в случай че купувате подготвени закуски, не забравяйте да прочетете съставките на етикета. Някои закуски, за които считаме, че са „ здравословни “, могат да бъдат с големи количества захар или сол. Полезната храна не се нуждае от етикети за съставките - това са плодове, зеленчуци и ядки. Внимавайте доста с термина „ Ниско наличие на мазнини “ - това значи, че продуктът би трябвало да има по-малко от 3 g мазнини на 100 g, само че когато производителите обезмасляват продукта, те постоянно го вършат още по-нездравословен при процеса на извличането им. Надписът на етикета „ без добавена захар “ не подсигуряват ниско наличие на захар. Продуктите без добавена захар могат да съдържат концентрат на плодови сокове като подсладител, или пък да имат изкуствени подсладители.

5. Продължавайте да се движите - намерете собствен личен метод да добавите повече придвижване към деня си. Независимо дали ще ходите пешком до магазина, или ще клякате, до момента в който си миете зъбите, придвижването е витално значимо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР