Ако вашите домати не дават достатъчно плод, няма за какво

...
Ако вашите домати не дават достатъчно плод, няма за какво
Коментари Харесай

Ако оголвате доматите, ще стане ЧУДО

Ако вашите домати не дават задоволително плод, няма защо да се тревожите. Това се дължи, значително, на дъждовете, които съумяха да наводнят лехите. Трябва обаче да помогнете на растенията, в случай че желаете да ги предпазите от болести и доста скоро още веднъж да стартират да връзват и да дават плодове.

Ето какво е добре да извършите и то незабавно:

• Пръскане на доматите

Пръскането на доматите е наложително, тъй като по този метод съумяваме да ги предпазим от мана. Ако добавите борна киселина към разтвора, вие ще стимулирате връзването на плодовете. По този метод се покачва и захарта в плода. Само едно такова напръскване е способно да усили реколтата съвсем с 20 %. Градинарите поучават в сезона да се вършат най-малко две такива пръскания.

• Разклащайте доматите

Ако желаете доматите да се опрашват по-лесно и по-бързо, нужно е понякога да ги разклащате. Това може да се случи и по-лесно, в случай че вържете растенията с тел през цялата леха и понякога я разклащате. След като извършите това, полейте растенията или ги напръскайте.

• Оголване

Оголването на част от листата на доматите е наложително, в случай че желаете да ги предпазите от гъбички и да допринесете за положителното проветряване. Най-напред би трябвало да започнете оголването с листата, които лежат на почвата и едвам по-късно да преминете към останалите. Ако забележите издънки, които порастват бързо, само че без плодове, също побързайте да ги премахнете.

Задължително е да употребявате остри ножици, тъй че да не наранявате растението. Ако това въпреки всичко се случи, използвайте пероксид, с цел да предпазите стъблото от заболявания.

Сигурни сме, че оголването, дружно с пръскането и разклащането ще допринесат за една доста по-богата годишна продукция!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР