„Ако върнем мандата веднага, президентът е длъжен да разпусне Народното

...
„Ако върнем мандата веднага, президентът е длъжен да разпусне Народното
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ако върнем веднага мандата, няма да има актуализация на бюджета

„ Ако върнем мандата незабавно, президентът е задължен да разпусне Народното събрание и да насрочи избори. Така ще оставим пенсионерите без преизчисляване на пенсиите, служащите без компенсации, в случай че бъдат затворени компании, болните без ремдесивир, който липсва, лекарите на първа линия без 1000 лева, както и служителите на реда и военните без средства за защита на границата “.

Това разгласи на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди началото на договарянията с други политически обединения за сформиране на кабинет в границите на 46-ото Народно заседание. Първата е от 14 ч. с „ Изправи се БГ! Ние идваме! “



Нинова посочи, че си дава ясна сметка, че няма по какъв начин да излъчат държавно управление без поддръжката на „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Изправи се. БГ! Ние идваме! “. Също, че след изявленията на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов настроенията са почнали да се трансформират.

От Българска социалистическа партия ще предложат ускорена процедура по приемането на актуализацията на бюджета, тъй като сега оферти за второ четене се събират до 7 септември.

Виждаме като обозрим период сред 10 и 15 септември за връщане на мандата, посочи водачът на социалистите.

По принцип Българска социалистическа партия би трябвало до 7 дни да предложи на президента претендент за министър председател, само че няма период, в който да предложи цялостен състав на кабинета или да върне мандата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР