Ако ваксинацията върви с това темпо, за два месеца в

...
Ако ваксинацията върви с това темпо, за два месеца в
Коментари Харесай

Проф. Витанов с отчет за наследството на НОЩ и прогноза за епидемията


Ако имунизацията върви с това движение, за два месеца в България можем да говоим за колективет имунитет против коронавирус. Третата вълна си отива, само че би трябвало да сме нащрек за индийнския вариант. Властта се е справила с епидемията, а България е от дребното страни, в които може да се избира сред няколко типа ваксини.

Това са част от „ бележките за оперативната конюнктура за България “, които математикът на НОЩ проф. Николай Витанов разгласява във Facebook. Той добави, че написа дълъг текст, в който да изясни какво завещание оставя на новото държавно управление Националния действен щаб.

Математикът твърди, че третата вълна на пандемията е овладяна и си отпътува. Базовото репродуктивно число през днешния ден има рекордно ниска стойност - 0.595. Тенденцията към стесняване на болестта е доста мощна, Очаква се рухване на броя на дейните случаи под 35 000, посока на придвижване - надолу към 30 000, написа Витанов.

И прибавя, че не става въпрос за сезонност, както при грипа, като дава за образец Индия, където температурите да доста по-високи, а вълната на коронавирус сега покосява стотици хиляди дневно.

Витанов е убеде, че у нас скоро ще бъде доближат групов имунитет, в случай че темпът на имунизация се ресурси.

„ Щитът нараства. Ядрото на щита през днешния ден е 20.6%, покачване спряма през вчерашния ден - 0.5%. Обхватът на щита през днешния ден е 38.3%, покачване спряма през вчерашния ден - 0.5 %.При това движение - постигане на 70% - след 63 дни.При това движение “, написа професорът. И акцентира, че „ не може да има оправдания за закъснение - ваксини към този момент - с лопата да ги ринеш “.

Индийският вариант обаче е на нашите граници. Трябва доста да се внимава. Индикаторите за промяна на тренда имат рекордно ниски стойности. Индийският вариант не е позволен в България. Засега, прибавя математикът на НОЩ.

Витанов се обръща задочно и към новите здравни управляващи, напомняйки какъв брой пъти НОЩ е бил обект на остри рецензии и на обвинявания, че не се оправя и нищо не схваща.

И продължава:„ Е, стига към този момент. Врагът е отхвърлен. При това не сте ми дали и 1 стотинка нито за напъните ми, нито сте подкрепили и с 1 стотинка създаването на методологията, с която подкрепям опазването ви. Станете от диваните и скачайте над летвата. Така ще видите, каква е разликата сред ежедневна оперативна работа и всекидневно храчене от завист и злоба по хора, които си правят работа. Резултатите са ви разказани нагоре. Очаквам да свалите базовото репродуктивно число на 0.1 и след това на 0. Точността на прогнозите ми на моменти доближаваше десетохилядни от %. Това е летвата. Скачайте, вадете прогнози с акуратност стохилядни от %. Всеки ще ви каже, че сте балък, че го вършиме без пари. Е, аз съм балък и нищо не запознат съм математика, нали по този начин. Мястото е свободно, действайте “.

Накрая математикът прибавя, че страницата му във Facebook ще продължи да е „ канал за информация “ по отношение на развиването на пандемията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР