Ако утре ни предложат Емили Тротинетката за премиер, ние на

...
Ако утре ни предложат Емили Тротинетката за премиер, ние на
Коментари Харесай

Митов: Ако предложат Емили Тротинетката за премиер, на това ли да се съгласим?

„ Ако на следващия ден ни предложат Емили Тротинетката за министър председател, ние на това ли би трябвало да се съгласим? “ Това сподели в изявление за предаването „ 120 минути “ Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “, от ГЕРБ в отговор на въпроса за какво са сложили ултиматум на ПП-ДБ да показват състав на кабинет.

Митов посочи, че това не е ултиматум, а разбираемо искане към политическата групировка, с която договарят. „ Имайки поради неестествената логичност на техните претенции – да поддържаме втори мандат с кабинет, формирани напълно от техни хора, без ние да знаме кои са тези хора “, съобщи Митов.

По думите му ПП-ДБ се пробват да заобиколят обстоятелството, че изборите са завършили и победител на вота е ГЕРБ. Според него няма разминавания сред това, което е споделил водачът им Бойко Борисов и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков за спряганите имена за проектокабинет на ПП-ДБ.

„ Бойко Борисов вярно споделя, че на индивида, който изпотроши бюджета и остави 12 милиарда лева недостиг, би трябвало да поеме някаква отговорност. Отговорност не се поема като се самоназначиш или те назначат за финансов министър. Трябва да се търси някакъв баланс – или кабинет с взаимно присъединяване – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, тъй че да има съвместен надзор. Когато една партия е спечелила изборите, е обикновено да влезе в ръководството, в това число и в изпълнителната власт. Това сподели и Росен Желязков сутринта “, изясни представителят на ГЕРБ.

Митов акцентира, че няма по какъв начин ГЕРБ да не предложи състав на кабинет, защото е виновна партия. „ Кирил Петков и Асен Василев да желаят да подкрепим държавно управление, в което те са вицепремиери, значи, че желаят или съзнателно да взривят договарянията – да ги създадат неприемливи за нас и да отидем на нови избори, или нагонът им за власт е толкоз мощен, че просто не могат да създадат крачка обратно “, разяснява още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР