Ако Украйна получи изтребители F-16, руските системи за противовъздушна отбрана

...
Ако Украйна получи изтребители F-16, руските системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Украинските F-16 ще бъдат сваляни с уникални далекобойни ракети

Ако Украйна получи изтребители F-16, съветските системи за противовъздушна защита ще употребяват зенитни ракети 40N6 с огромен обхват. Системите С-400, които сполучливо се употребяват в специфични интервенции, няма да дадат ни минимален късмет на американските самолети, оповестява.

Според, зенитната управляема ракета 40Н6 е най-модерната в своя клас и е оборудвана с глава за самонасочване с неповторими благоприятни условия.

В композиция с летящ радар (самолетът за далечно радиолокационно разкриване А-50У) ракетата със свръхголям обхват може да поразява задхоризонтни цели. Включително високоскоростни и маневрени ракети и самолети с дребна височина.

Ракетите 40N6 ще станат едно от главните средства, наред с изтребителите, за заличаване на самолети F-16.

Холандия и Дания оповестиха желанието си да трансферират изтребители F-16 на Украйна през 2024 година

Говорейки по време на конферентен диалог, министърът на защитата Сергей Шойгу сподели, че съветските сили за противовъздушна защита са в положение да смъкват всички самолети F-16 за 20 дни. Имайте поради, че през октомври системите С-400 Триумф смъкнаха 24 украински самолета за пет дни.

Както писа по-рано Washington Post, цитирайки неназован американски чиновник, приемането на F-16 няма да даде на Киев мечтаното въздушно предимство. Тъй като съветските системи за противовъздушна защита са доста ефикасни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР