Ако Украйна не устои на руския агресор, тогава всички съседи

...
Ако Украйна не устои на руския агресор, тогава всички съседи
Коментари Харесай

Зеленски: Всички съседи на Русия са под заплаха, ако Украйна падне

Ако Украйна не устои на съветския агресор, тогава всички съседи на Русия ще бъдат под опасност. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в тирада пред Народното събрание на Дания по време на продължаващата си обиколка из европейските страни.

Той обаче увери, че е сигурен, че Украйна ще завоюва и Москва няма да може да донесе болежка и страдалчество и на други европейски страни.

Русия сее болежка и гибел по украинските градове и села и освен това не крие, че не има намерение да се ограничи единствено с Украйна, сподели той. 

" След нашата страна, те желаят да пренесат това страдалчество по-нататък в Европа и в света. И съм сигурен, че чувате това от Москва. Всички съседи на Русия са под опасност, в случай че Украйна не устои ", подчерта Зеленски.

Всяка една от демокрациите по света може да стане цел на Руската федерация - за съветските ракети, за съветските наемници или за дестабилизация. " Но Украйна ще оцелее ", повтори той.

Междувременно гръцки медии оповестиха, че довечера се чака Зеленски да посети с работна аудиенция Атина. Там е планувана среща на водачите на Западните Балкани, само че с изключение на с тях той ще се срещне и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Срещата, чийто хазаин е гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, ще се организира в двореца Максимос, информирмирапише гръцкото издание To Vima. 

Засега обаче няма публично удостоверение за визитата нито от украинска, нито от гръцка страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР