Ако Турция отвори границите за мигрантите, това ще предизвика хуманитарна

...
Ако Турция отвори границите за мигрантите, това ще предизвика хуманитарна
Коментари Харесай

Министър се притеснява: Ако Турция пусне мигрантите, ще стане страшно!

 Ако Турция отвори границите за мигрантите, това ще провокира филантропична злополука и огромни проблеми в Босна и Херцеговина, предизвести през днешния ден босненският министър на сигурността Фахрудин Радончич, представен от Танюг. Радончич акцентира, че стартирането на над 3 милиона бежанци към Европейския съюз ще бъде " пролог към филантропична злополука с невиждани размери " и в този случай единствената опция ще бъде общ отговор на всички страни от Европейски Съюз и района.

В изказване за босненските медии Радончич изрази вяра, че Турция въпреки всичко ще съблюдава съглашението с Европейски Съюз за мигрантите. Той сподели, че Босна и Херцеговина ревизира по свои канали верността на информациите за решението на турските управляващи да пуснат мигрантите към Балканите след ескалацията на спора в Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция. " И по-рано е имало сходни изказвания от Анкара, само че най-после Турция постоянно е постъпвала отговорно и солидарно. Надяваме се, че това ще стане и в този момент ", сподели Радончич.

Директорът на босненската работа за работа с чужденци Слободан Уич заяви, че притокът на незаконни мигранти в страната доста се е нараснал, и предвижда, че тази година ще бъде още по-тежка за Босна и Херцеговина, написа още " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР