Ако трябва да сме честни, това е може би една

...
Ако трябва да сме честни, това е може би една
Коментари Харесай

5 причини да спрете да ядете късно вечер

Ако би трябвало да сме почтени, това е може би една от най-честите неточности в храненето, която всички ние позволяваме. Закусваме на крайник или пък въобще не ядем; избираме някакъв полуфабрикат или пък нещо сладичко към обяд… А когато се приберем от работа, заставаме пред хладилника и имаме възприятието, че можем да изядем всичко. Още по-лошо – будим се през нощта и ревизираме какво още можем да похапнем. На другия ден се опитваме да съблюдаваме режим, да пием повече вода, само че непроменяемо попадаме още веднъж в омагьосания кръг на преяждането. Звучи ви познато, нали? Защо в действителност би трябвало да спрете да ядете късно вечер? Ето няколко аргументи:

Наддавате тегло

Храненето късно вечерта неведнъж включва потреблението на висококалорични и нездравословни храни или пък на огромни порции. Излишните калории, които консумирате през нощта, могат да допринесат за увеличение на тежестта ви, защото метаболизмът на тялото има наклонност да се забавя вечерта. Според последните трендове в храненето, за предпочитане е да изтеглите последното хранене за деня колкото се може по-рано – по опция до 17.00 – 18.00 часа.

Можете да развиете хормонален дисбаланс

Според скорошни изследвания, хората, които се хранят късно вечерта, могат да имат по-високи равнища на грелин (познат като „ хормона на глада “) и по-ниски равнища на лептин (хормон, който ви кара да се чувствате сити). Невероятно, само че това може да значи, че яденето през нощта може да ви накара да се чувствате по-гладни на идващия ден.

Яденето късно вечерта може да наруши естествените циркадни ритми на тялото ви, както и ритъма на освобождението на разнообразни хормони. Това може да има негативно влияние върху хормоналния баланс и цялостното ви здравословно положение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР