Ако третият мандат бъде връчен на , ние ще се

...
Ако третият мандат бъде връчен на , ние ще се
Коментари Харесай

Людмила Илиева : Не знаем как ГЕРБ ще направи мандат


Ако третият мандат бъде връчен на, ние ще се отнесем с цялата отговорност. Това съобщи в предаването „ Офанзива ” по Нова нюз Людмила Илиева – зам.-председател на ПГ на „ Демократична България ”.

 „ Групата, препоръчана от за диалози, е неупълномощена за политически диалози, сподели тя. са носители на първия мандат. Те би трябвало да го осъществят. Ако не го осъществят, тогава има ясна процедура ”, съобщи Илиева. 

От Демократична България няма да се срещат с основния прокурор Иван Гешев. Той изпрати писма за среща с парламентарно показаните партии. Причината е, че от обединението изрично желаят неговата оставка. Досега основният прокурор беседва с представители на ПГ на /СДС, на Политическа партия, на Движение за права и свободи.

„ Относно опциите за коалиция, Политическа партия са натурален наш сътрудник. Бихме провели диалог с тях. Три са целите ни - да изведем на челен ред националната сигурност – незабавно модернизиране на армията. Вторият е – правосъдна промяна, освен промяна на основния прокурор. Трето –икономически напредък ”, изясни Людмила Илиева.

Запитана по какъв начин ще гласувате при избора на държавно управление, препоръчано от в зала, тя отговори – „ Не знаем по какъв начин ще направи мандат ”.

„ Последователни сме в това че правосъдната промяна е от значително значение. Имаме предложение, отправено от министър Надежда Йорданова м.г. Скоро излезе и отчетът на Венецианската комисия, наясно сме с това, какво ни предлагат. Друг е въпроса кои партии ще ни поддържат ”, сподели зам.-председателят на ПГ на Демократична България.

За правосъдната промяна тя разгласи, че правосъдната система е независима. Трите управляващи са свързани между тях.

Внесли сме законопроект за промени на Закона за ВЕИ. Освен с ясни граници, една страна би трябвало да пази и своята стопанска система, добави Людмила Илиева. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР