Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще положим усилия

...
Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще положим усилия
Коментари Харесай

Вигенин: Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще положим усилия да има правителство

" Ако третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, ще поставим старания да има държавно управление. Ако различен получи третия мандат, Българска социалистическа партия ще вземат участие в диалози, отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи ", съобщи в " Панорама " Кристиан Вигенин.

По думите му напъните да има работещо държавно управление, което да извършва мощни социално-икономически задължения, заложени в програмата на кабинета, са се провалили.

" Провали се опцията да има политическа непоклатимост, която да подсигурява средствата освен от Плана за възобновяване и резистентност, само че и от европейските стратегии. Провали се опцията да има плановост в развиването на страната ", добави депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Според него известно примирение би могло да докара до стабилизация на политическата обстановка. В тази връзка страницата от страна на Българска социалистическа партия не е дефинитивно затворена.

" Не може да има държавно управление, което да няма поддръжката от политическите обединения в Народното събрание – без значение дали те вземат участие директно със своите водачи, дали с специалисти. На нас ни е нужна ясна коалиция, която да поддържа политическо или технократско държавно управление. Зад него би трябвало да стои някой, който носи отговорността. За нас не стои опцията едно държавно управление, без значение по какъв начин бъде наречено, да стои в ръководството с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР