Ако това лято имате щастието до стигнете до Венеция, не

...
Ако това лято имате щастието до стигнете до Венеция, не
Коментари Харесай

Идеалното бягство от жегата: В кафене с градина във Венеция

Ако това лято имате щастието до стигнете до Венеция, не пропускайте опцията да се спасите от високите температури, като посетите едно от тези красиви кафенета с градина.

Скрити в удивителната архитектура на града, тези зелени оазиси са идеални за къса отмора на по чаша кафе, лека закуска или венециански аперитив, оповестява Euronews.

Кафе в монументална оранжерия

Serra dei Giardini се намира напълно покрай павилионите на Giardini della Biennale - една от главните местоположения на ревюто.

Кафенето е основано в елегантна и просторна оранжерия, построена през 1894 година особено за първото Международно ревю на изкуствата.

След сериозна реставрация по самодейност на градската администрация във Венеция, структурата от желязо и стъкло е превърната в обляно от светлина пространство за кафе и закуски.
View this post on Instagram
A post shared by Serra dei Giardini (@serra_dei_giardini)

Днес Serra dei Giardini притегля с богато меню, в което ще откриете плодови смутита и домашно приготвени десерти. Кафенето е и положително място, с цел да опитате локалната версия на пулверизатор.

Дизайнерското кафене на Венецианското биенале

В централния павилион на Венецианското биенале, който се намира в Giardini della Biennale, ще откриете впечатляващо арт кафене. Интериорът му е дело на Тобиас Ребергер.

Стените на кафенето впечатляват с дизайн, съчетаващ трагични черни и бели геометрични фигури. Масите, на собствен ред, са решени в ярки цветове.

Този жанр е въодушевен от артистичната форма, която се заражда през Първата международна война. Нарича се “razzle dazzle” или dazzle camouflage”. Геометрични форми в контрастиращи цветове основават ярки оптични претекстове.
View this post on Instagram
A post shared by Artek (@artekglobal)

Важно: За да посетите това кафене, би трябвало да имате билет за биеналето.

Елегантно кафене покрай площад Сан Марко

Съвсем покрай площад Сан Марко се намират фамозните Кралски градини. Паркът е основан по заповед на Наполеон Бонапарт при започване на XIX в. и неотдавна беше отворен измежду сериозен ремонт.

Там ви чака Coffee Pavilion - очарователно кафене в неокласическа постройка.
View this post on Instagram
A post shared by Rina Ciampolillo - Fotografa Professionista (@luce_eee)

Интериорът е предразполагащ към бягство от изтощителните летни дни в столицата на любовта.

Прилежащата оранжерия приканя клиентите да поседнат на една от масите на сянка.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР