Ако ти е писано да се удавиш, няма да се

...
Ако ти е писано да се удавиш, няма да се
Коментари Харесай

Най-нелепите смъртоносни инциденти в историята

Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш, гласи известната мъдрост. Но какво, в случай че ти е писано нещо толкоз неуместно, че освен да загубиш живота си, само че и да останеш в историята като най-големия карък. Това са най-абсурдните смъртоносни произшествия в историята.

Вещерство или естествен феномен

През 1998 година по време на футболен мач в Конго, всички 11 играчи от гостуващия тим „ Басанга ” са изумени от гръмотевица и умират дружно на място. Много хора даже намесват магьосничество в този естествен феномен.

Гледай къде вървиш

Алън Пинкертън е създател на извънредно известна и сполучлива детективска организация. Нелеп случай поставя завършек на живота му. Ходейки по тротоара, той се препъва, прехапва езика си и се заразява с гангрена.

По време на смъртоносния случай той работи върху система за централизиране на всички престъпни досиета. Тази база данни все още се поддържа от ФБР (Федерално бюро за разследване).

Внимание, дами, домакинската работа е рискова за живота!

Домакинската работа е освен досадно, само че става известно и рисково за живота обвързване. Боравенето със съдомиялна машина може да е смъртоносно занятие. Дама, към тридесетте години от Северен Ланаркшир, Шотландия, се подхлъзва в кухнята, пада върху няколко изправени ножа, сложени в съдомиялната, която таман подреждала. Жената издъхва на място.

Риба убива риболовец

Не, няма неточност. Риба убива риболовец. Това се случило през 2016 година в танзанийска лодка. Рибарите подреждали огромния си улов, когато една от рибите прави огромен скок и се приземява в устата на един от членовете на екипажа. От устата морският жител си проправя път към гърдите му, затруднявайки дишането му. Мъжът стигнал до болничното заведение, само че умрял малко преди да бъде вкаран в операционната, където трябвало да бъде отстранена рибата.

Да умреш от пиянство на... вода

През 1977 година Тина Кристоферсън от Флорида умира, откакто взема решение да пие по 15 литра вода дневно, тъй като има вяра, че по този начин ще се излекува от рак. В публикация, оповестена от Journal of Clinical Pathology, пък е разказан казусът на 64-годишна жена, която една вечер почнала натрапчиво да пие вода в големи количества. Според очевидци тя е погълнала сред 30 и 40 чаши. Жената издъхва същата вечер, малко откакто взема решение да си легне да спи.

Най-добрият юрист на Америка

Клемент Валандигам бил политик и прочут юрист, който ръководел секта на антивоенните демократи по време на Гражданската война в Съединени американски щати.

На 17 юни 1871 година той пази човек, упрекнат в ликвидиране. Във съдбовния ден Валандигам идва в съда със страхотното самочувствие, че ще завоюва делото. Клиентът му Томас Макгихи е упрекнат в убийството на мъж, който прострелва несъзнателно. Жертвата е простреляна по време на борба в Хамилтън, Охайо. Защитата на юриста е елементарна, той твърди, че клиентът му е гръмнал инцидентно жертвата, до момента в който изважда револвера от джоба си и се изправя. Клемент Валандигам взема решение да се задълбочи в тази ситуация, както във всички, които управлява. Той е решен да потвърди, че жертвата е убита несъзнателно и смъртоносният изстрел е чиста случайност. Адвокатът има проект. Идеята му била да употребява револвер, с който да показва пред съдията по делото по какъв начин тъкмо се е случил нелепият случай. Клемент пъха револвера в джоба си, с цел да инсценира събитията, случили се през съдбовната вечер. Валандигам вади револвера, който гръмва и юристът е улучен право в стомаха. Откаран е в болница, където издъхва на идващия ден от изострен перитонит. Адвокатът въпреки всичко потвърждава своята теза и неговият клиент е оневинен и освободен от ареста.

Смърт от НЛО

През 1948 година неидентифициран обект е видян да лети в небето над Мадисънвил, Кентъки. Командир на Националната въздушна армия на Съединени американски щати подрежда на капитан Томас Мантел да изследва обекта, разказан като кръг с диаметър от към 90 фута (около 27 метра). Пилотът стартира да следва обекта със своя изтребител P-51D Mustang. Стигайки 7600 метра височина, самолетът му се завърта и стартира безотговорно да пада, до момента в който най-после се разрушава в земята.  Изследователи от военновъздушните сили считат, че водачът е получил комплициране от хипоксия при постигане на прекомерно огромната надморска височина и е умрял от липса на О2. Летецът въпреки всичко е първият човек, за който е документирано, че е умрял при наблюдаване на НЛО. Провеното следствие не дава безапелационен отговор на аргументите за гибелта и събитието остава в студените досиета в листата с произшествия с НЛО.

Твърде доста влага

Тази история също споделя за самолетна злополука. Тя е освен една от най-скъпите, само че и странни случки в класацията. Стелт бомбардировачът В-2 се разрушава на 23 февруари 2008 година, откакто излетява от военновъздушната си база в Гуам. Разследващите злополуката настояват, че евентуалната причина за нещастието, са изкривените данни на компютрите за ръководство на полета. А те били неверни поради...твърде доста влага в системата. Това обърква водача и той прави ненадейно придвижване с носа нагоре, което го кара да спре ненадейно и да се разбие.

Когато ти е писано да се обесиш... или да умреш на електрическия стол

На който, каквото му е писано, това е, няма по какъв начин да избяга от ориста си, споделят мъдреците. Това потвърждава и героят на идната история. Той се споделя Майкъл Андерсън Годуин и е наказан палач. Наказанието му трябвало да бъде смъртна присъда, изпълнена благодарение на електрическия стол, само че е опрощение и пратен в пандиза до живот, написа Ranker. Малко, откакто той е изпратен в зандана и стартира да изтърпява своето наказване, той умира от... токов удар. Смъртта му е породена от железна тоалетна паница.

Здравословният метод на живот е гибелен

Базил Браун е мъж, привързан към здравословната храна. Всеки ден той пиел сок от моркови, пише Star News. Освен това той поглъщал по 3,78 литра фреш от портокал. Много хора се пробвали да го убедят, че това може да го убие, само че той решил да продължи със „ здравословния ” си табиет. В отчета на правосъдния доктор е записано, че мъжът е умрял от „ напиване до гибел със сок от моркови ”.

Яденето на хлебарки и червеи също е рисково

Магазин за домашни любимци в град Уест Палм Бийч бил хазаин на съревнование по ястие на хлебарки, наречено „ Среднощна полуда ” на 5 септември 2012 година. Да, това е същинско съревнование, и даже имало искащи да се включат в него. Един от участниците е Едуард Арчболд. Той е разгласен за победител, откакто съумява да погълне десетки хлебарки и червеи, само че конкуренцията има тежки последствия за него. Малко след надпреварата Арчболд стартира да се усеща зле, гади му се и се замайва, след което припада на мястото, където се организира събитието. Мъжът е откаран в болничното заведение, само че откакто идва е разгласен за мъртъв. Аутопсията демонстрира, че мъжът се е задавил до гибел, написа Военновъздушни сили.  

Първият човек, погубен от робот

През 1979 година Робърт Уилямс работи в завод Ford Motor Company. Той става първият човек, който е погубен от робот. Килърът е механична ръка от индустриалната линия, тежаща един звук. Уилямс таман взимал един от съставените елементи от поточната линия, когато бил ударен по главата и умрял на място.

Да умреш от досада

Джон Ерик Кексъм е артист и секссимвол в Холивуд, само че драматичен случай поставя завършек на обещаващата му кариера. През 1984 година той е на снимачната площадка на телевизионния сериал Cover Up,  той се превъплъщава в ролята на Мак Харпър. Тогава се случва нещо ужасяващо. Хексум скучае на снимачната площадка, до момента в който чака да пристигна неговия ред да снима идната сцена. Той сграбчва един реквизитен револвер като на смешка. Актьорът завърта патронника на Магнума, зареден с халосни патрони. След това го насочва към слепоочието си и натиска спусъка и револвера гръмва. Незабавно е извикан екип на Спешна помощ и артистът е превозен към болничното заведение, където е опериран, само че издъхва шест дни след случая.

Спортът е рисков за живота

През 1994 година Джеръми Брено, който е на 16 година се ядосва, откакто пропуща дупка в играта на голф в клуб Кингсбъро. Момчето отприщва целия си яд и стартира да блъска стика си в земята, а прътът се отчупва, завърта се във въздуха и пада, пронизвайки сърцето на Брено. Оказана му е незабавна здравна помощ от дежурните лекари в голф клуба, само че преди да бъде закаран в болничното заведение „ Нейтън Литауер “, той издъхва. Направени са няколко опита за реанимация на младежа, само че напъните са напразни, той е разгласен за мъртъв.

Нещастен случай с плаващи пясъци

Гледали ли сте паметната сцена, в която Индиана Джонус се измъква от плаващите пясъци в „ Царството на кристалния череп ”. Е, героят на идната история няма подобен шанс. Хосе Рей Ескобедо изчезва на 7 юли 2015 година. Полицията получава позвъняване, съобщаващо, че светлосинята му кола стои паркирана под моста на река Сан Антонио в окръг Голиад в продължение на няколко дни. На 11 юли униформени откриват безжизненото му тяло, заседнало в плаващите пясъци по коритото на реката. Местните управляващи предизвестяват, че въпреки случаите с плаващи пясъци рядко да са смъртоносни, хората не трябва да подценяват предупредителните табели.

Внимавайте с криотерапията

Криотерапията е процедура, която се употребява при лекуване на болежка, само че и за намаляване, написа TheCut. Челси Аке-Салвасион работи като управител в спа център, който предлага на своите клиенти „ безвредното ” заледяване. След края на работното време тя взема решение да се възползва от камерата за криотерапия. Открита е мъртва на идващия ден от член на личния състав. В отчета на правосъдния доктор е посочено, че повода за гибелта е задушаване, породено от ниското равнище на О2 и минусова температура. Камерата е била настроена на -165 градуса по Целзий.

Вълната палач

Собственикът на фабрика за вълна се задушава, откакто пада върху една от машините. Той издъхва, откакто е бил завит в към 800 ярда прежда, съобщава LA Times. 47-годишният Пол Г. попаднал в задушаващата хватка, до момента в който работи с машина, която навива вълнената прежда от огромна макара върху по-малка. Той е бил завит в толкоз доста прежда, че когато чиновниците на фабриката го откриват, той е бил затрупан целия и въобще не е можело да се разбере, че е „ вътре ”. Направено е следствие на трагичния случай, само че полицията не открива злонамерена интервенция и казусът е разгласен за трагичен случай.

Биреното наводняване

През 1814 година 8 души умират в Обедененото кралство, откакто голяма вълна от пробити над 3500 бъчви ферментирала бира се излива в пивоварна. Вълната е смъртоносна, пише News24.

Най-големият карък на улицата

Мъж се любува на нормалната си приятна разходка дружно със брачната половинка си в Оукланд Калифорния през 2007 година, когато умира при извънредно безразсъден случай. Нищо неподозиращата жертва е 24-годишният Умберто Ернандес. Автомобил катастрофира и се блъска в намиращия се наоколо пожарен кран, от мощния удар, 200-килограмовото парче метал полита и се удря право в тила на Ернандес. Мъжът умира на място, пише  Wonderslist.

Крава убива човек в леглото

Не, това не е анекдот, а същинска история, сполетяла бразилец, пише The Telegraph. През нощта, кравата по непонятен и до през днешния ден метод, се покатерва по покрива на къщата на клетия стопанин 45-годишният Жоао Мария де Соуза, живеещ в дребния град Каратинга. Заради тежестта си едрият рогат добитък пропада и се приземява право в леглото, където той сладко спи до жена си. След случая Жоао е в схващане. Единствените забележими пострадвания, която има мъжът е фрактура на крайници, само че се оказва, че той получава и вътрешен кръвоизлив и поради бавната лекарска интервенция, той се оказва съдбовен и малко след случая той издъхва.

След случая, локалните медии оповестяват, че това е третият сходен случай в района за последните три години, Сериозно!?

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР