Ако тези хора имат проблеми, нека ги внесат в Народното

...
Ако тези хора имат проблеми, нека ги внесат в Народното
Коментари Харесай

София прайд и смисълът му - да зачетем правата на различните или да ни завладеят?

Ако тези хора имат проблеми, дано ги внесат в Народното събрание, а не да ги показват на улицата. 12 години това не се случва. Това е главният мотив на депутата от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди срещу провеждането на " София прайд " на 8 юни тази година.
Същевременно Симеон Василев, едно от лицата на " София прайд ", настоя, че равнищата на хомофобия в България се покачват и 12 години нито една политическа мощ в България не застава намерено да приказва с хората с нетрадиционна полова ориентировка на една маса. Ще предложим законопроект, вие ще го внесете ли, попита Василев Сиди в Нова телевизия, а Сиди отвърна, че ще гласоподава срещу, само че кардинално би трябвало да има спор там, където му е мястото – в Народното събрание.
Внасяли сме оферти, има и промени в законодателството – за отбрана от половата дискриминация, даде още един образец Василев. И разясни, че над 300 права, основно административни като съжителстване и право на унаследяване , не са предпазени в България. Тези хора желаят да бъдат приети, заключи Василев.
Василев предложения Сиди да пристигна на прайда, а той отговори, че с най-голямо наслаждение ще пропусне.
Политически реакции
Вчера, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ се оповестиха срещу провеждането на прайда, до момента в който голям брой непознати посланици в България (сред тях на Съединени американски щати, на Англия, на Австрия, на Белгия, на Германия, на Франция, на Испания, на Дания, на Норвегия, на Швеция) поддържаха събитието, чието мото е " Не давай власт на омразата, дай власт на любовта ".
Езикът и в позициите е много друг. Основното обръщение на посланиците е следното: " ЛГБТИ общността по света продължава да се изправя пред хомофобска дискриминация, закани и набези. Изразяваме сериозната си угриженост към всевъзможни дейности, ориентирани срещу ЛГБТИ хората заради тяхната полова ориентировка и/или джендър еднаквост, където и да се случват те, и изцяло поддържаме желанията зад Хартата на Европейския съюз за главните права и Общата декларация за правата на индивида, които пазят и предизвикват равенството на ЛГБТИ хората като значим аспект от толерантното и уважаващо индивида демократично общество ".
От Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ обаче приказват иначе. " Българската столица не би трябвало да става сцена на джендър агитация. Семейство значи единствено едно - майка, татко и техните деца. Няма и не може да има семейство от еднополови двойки. Няма и не може да има смяна на пола. Недопустимо е тази група да изисква спомагателни права, които с изключение на в прорез с природата са и в прорез с висшия закон на страната - Българската конституция. Там, в член 46 категорично се загатва, че „ Бракът е непринуден съюз сред мъж и жена ". Вътрешна македонска революционна организация употребява и термина " розови фашисти " , като изяснява по какъв начин в хиляди учебни заведения по целия свят (без съответни образци за училища) " се появяват брошури, указания, проекти и насоки, които инструктират учителите да учат децата по какъв начин да се самозадоволяват, по какъв начин да вършат анален секс, по какъв начин могат да си избират какъв пол да са в избран ден и по какъв начин било обикновено да правиш секс с човек от същия пол ".
НФСБ пък упорства, че " безмълвното единодушие на Столичната община с ярката проява на това нападателно полово малцинство отваря врата за следваща ескалация на всъщност противоестествени претенции като легализиране на еднополови бракове, осиновяване на деца от еднополови двойки и други Такива хрумвания са напълно отвън дневния ред на обществото ни, несъвместими са с публичния морал, традициите и православните устои на българския народ ". Освен това партията на Валери Симеонов смята за неприемливо присъединяване на малолетни в прайда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР