Ако сте виждали „трюфел“ в менюто до картофки или макаронени

...
Ако сте виждали „трюфел“ в менюто до картофки или макаронени
Коментари Харесай

Защо трюфелите са толкова скъпи?

Ако сте виждали „ трюфел “ в менюто до картофки или макаронени произведения, евентуално сте видели и тежка цена. Тази неповторима съставна част постоянно прибавя към сметката и кара хората да питат - за какво трюфелите са толкоз скъпи?

Трюфелите са редки, годни за консумация, подземни гъби или грудки, които са сходни на, само че разнообразни от гъбите, оповестяват от foodpanda.

Гъбите порастват отвън земята, само че трюфелите са всъщност подземни гъби, защото избират да порастват в тъмното.

Има разнообразни типове трюфели в света. Най-известните типове са зимно бяло, зимно черно, мускатно черно, мускусно черно, китайско черно, хималайско черно, лятно черно, есенно черно и бели трюфели. Изглежда има още повече разновидности и под-разновидности, само че не всички си костват да се опитат. Въпреки че са годни за консумация, някои трюфели имат усет или нямат никакъв усет.

Трюфелите са скъпи по няколко аргументи. Първо, те не са нещо, което хората елементарно могат да засаждат, да фермират или да събират годишна продукция - те са диви и придирчиви за това къде порастват. Трюфелите нормално процъфтяват тук-там, където има влага в топли дни и студени нощи. Те също избират развъждането на някои типове дървета, в това число дъб, бор и лешници.

Италианските и френските провинции са изключително известни места за развъждане, само че някои типове порастват и в северозападната част на Тихия океан и в Австралия. Те също порастват постепенно, имат къси сезони и не устоят дълго. В реалност, съгласно някои известия, лишава от четири до шест години, с цел да могат някои типове трюфели да порастнат. След като най-сетне порастат, идната стъпка е да ги открием - което не е елементарен героизъм. Ловците разчитат на животни, с цел да намерят трюфели. Тъй като трюфелите узряват, те естествено освобождават миризливи съединения, привличайки животни като прасета и подготвени кучета. Щом ги видят, ловците деликатно изкопават трюфелите, като заобикалят вреди - трудоемък развой, който прибавя отговор на въпроса за какво трюфелите са толкоз скъпи.

Белият трюфел е най-скъп. По-достъпният вид са черните трюфели, тъй като имат по-дълго време на предпазване, замразяват се и са по-малко редки от другите типове. Ако можете да си позволите същинска договорка, не забравяйте, че колкото по-дълго трюфелите са отвън земята, толкоз по-бързо губят своя мирис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР